România copiilor

România copiilor

Am anunţat deja că anul 2013 este anul copiilor, Destinaţiile copiilor fiind primul şi cel mai important proiect al meu. Adăugăm încă o piesă la puzzle, anunţând o secţiune a acestuia, dedicată României.

Dacă te uiţi în jur la copiii noştri, dacă mă uit şi eu atent la LumeaMică, dacă îi luăm puţin la întrebări, o să vezi că ştiu mai multe despre o ţară străină decât despre propria ţară. Ceea ce nu e deloc ok. Acum doi ani LumeaMică m-a întrebat: „mami, Sibiu în ce ţară este?”. Mi-a fost ruşine, ruşine cu mine, se înţelege, copilul nu avea nicio vină. E drept, până la o anumită vârstă copiii nu stăpânesc şi nu înţeleg noţiunile de timp şi spaţiu, nu pot fi acuzaţi pentru asta şi nici noi nu trebuie să ne învinovăţim. Dar ne revine totuşi sarcina de a-i informa, chiar şi atunci când nouă ni se pare de la sine înţeles: „Suntem în România, iată ce ţară frumoasă avem!”

Nu aş fi putut să nu includ România pe lista destinaţiilor pentru copii. Şi pentru că vreau să fac o treabă cât mai bună, pentru că vreau să ofer tuturor părinţilor o listă cât mai completă cu locurile şi atracţiile potrivite pentru copii, din ţara noastră, te invit să mă ajuţi să construim împreună o hartă-document care să devină o punct de referinţă pentru noi toţi.

Cum vom proceda îţi explic imediat, avertizându-te totodată că planul va creşte şi proiectul se va îmbunătăţi iar acesta este doar începutul.

Etapa 1

Vom alcătui împreună lista, în ordine alfabetică, după oraşele / staţiunile cele mai mari sau mai apropiate de ceea ce vei menţiona tu în comentarii. Mă vei ajuta specificând cu cât mai multe detalii, printr-un comentariu, locurile cele mai frumoase pentru copii, după două criterii:

Atracţii – în care vom include parcuri, muzee, natură, sporturi, orice loc în care copilul poate desfăşura o activitate anume, specifică lui

şi / sau

Hoteluri, pensiuni sau restaurante – unităţi care depun efoturi pentru a crea un spaţiu cât mai primitor şi cât mai confortabil pentru familiile cu copii

Etapa 2

După ce lista noastră va prinde cu adevărat contur şi se va umple cât mai bine cu aceste idei, vom lansa un vot public şi vom alege Top atracţii pentru copii în România. La final vom pune la dispoziţie tuturor cititorilor, abonaţilor la newsletter cât şi oricui va avea nevoie, atât lista completă cât şi rezultatele votului.

Pe tot parcursul proiectului

Vom face câte o tragere la sorţi periodică, în care vom oferi premii, după cum va fi norocul, celor care contribuie la această listă. Numele persoanelor ale căror contribuţii vor fi adăugate la listă vor fi menţionate fără doar şi poate, excepţie făcând cei care vor să-şi păstreze anonimatul. Partenerii, sponsorii, premiile oferite şi câştigătorii vor fi actualizaţi frecvent, la finalul acestui articol.

IMPORTANTIdeal ar fi ca, atunci când propui un loc, să fi avut o experienţă directă acolo. Nu uita, propunerea ta este totodată şi o recomandare! De aceea, atunci când adaugi o destinaţie, încearcă să nu dai doar numele unei regiuni sau oraş, fii cât mai specific, menţionând ce se poate face concret acolo. Chiar dacă e vorba de o drumeţie montană, spune pe ce traseu şi la ce vârstă se potriveşte. Dacă e vorba de un oraş spune ce atracţii sunt potrivite pentru copii şi de ce. Doar aşa comentariul tău poate aduce valoare şi poate fi adăugat la listă. 

Lista separată se va găsi aici şi va fi completată pe măsură ce primim comentarii de la tine, răspunsuri pe facebook, mailuri, sugestii etc. Eşti liber să alegi orice cale de comunicare directă cu noi, toată lumea care adaugă o informaţie utilă, care nu a mai fost deja menţionată, participă la lista finală şi la toate tragerile la sorţi.

PARTENERI ŞI PREMII

Proiect susţinut şi recomandat de Parentime.

Primele premii puse la bătaie:

– două cărţi Reţete de jocuri, de Larry Cohen şi două cărţi Manualul părinţilor eficace de Thomas Gordon, oferite de Parentime. Acestea vor fi oferite, prin tragere la sorţi, pe 20 februarie!

Later edit:

– astăzi 20 februarie este prima targere la sorţi şi sorţii au decis patru căştigători pentru cele patru cărţi oferite de Parentime: Roxana Susca şi Roxana au câştigat un exemplar din Reţete de jocuri , Lila şi Liana câte un exemplar din Manualul părinţilor eficace.

Nu ne oprim aici şi vom anunţa cât de curând următoarele premii.

Să ne apucăm de treabă şi să începem nominalizările, de la A la Z! Tu ce locuri deosebite ai descoperit în România, pentru copii şi familii?

Romania copiilor 2

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.