3 motive pentru un City Break la Bergamo

3 motive pentru un City Break la Bergamo

„În vizită la prietenul pe care nu-l cunoşteam”

– copyright Ina

La Bergamo am ajuns în tura noastră de documentare SlowRide şi am ales să ne oprim aici mai ales datorită lui Marius. Sau Mario după cum îi spun prietenii italieni. Un prieten pe care… nu-l cunoşteam, după cum povestea Ina la un moment dat, nu mai ştiu cui. Marius m-a contactat prima dată pe facebook sau mail, nu mai ştiu, ca să îmi spună că a citit pe nerăsuflate povestea numită Un pas înainte, un jurnal de călător pe motor. Peste ceva timp ne-a invitat la el la Bergamo, mi-a arătat şi o poză care mi-a rămas la suflet, cu oraşul vechi de pe culme. Nu ştiu dacă s-a aşteptat să se îl iau în serios, dar uite că el şi familia lui s-au trezit cu două pupeze motociliste pe cap, aiurite şi rătăcite prin lume. Etapa şi povestea cu rătăcelile din toată excursia îi va reveni Inei, dar nu pot să mă abţin să nu vă spun cum am ajuns noi la Bergamo. Trebuie!

Am avut indicaţii clare de la Marius. Când să sunăm ca să aibă timp să vină să ne culeagă, pe unde ieşim de pe autostradă (cu hartă şi poză),  unde să ne oprim imediat după ce am ieşit de pe autostradă, nu de alta, dar ca să nu trebuiască să ne caute în nu ştiu ce loc pe care nu vom şti cum îl cheamă. Doar că prietenul nostru nu ştia nici el cine sunt prietenele lui şi nu s-a prins că pentru femei 100 de metri de la staţia de taxare autostradă nu înseamnă în niciun caz 100 de metri. Poate 1 kilometru? Poate mai puţin? În fine, nu numai că nu ne-am oprit imediat ci ne-am şi împrăştiat ca doi magneţi care se resping, în două direcţii complet diferite. Eu pe sub pod, Ina pe pod. Nu detaliez, cum necum ne-am adunat cu toţii şi am ajuns în sfârşit să povestim despre viaţa în Italia cu o familie care şi-a făcut un rost acolo, muncind şi alegând să îşi ofere mai multe şanse decât era posibil în România. Doi oameni buni şi primitori, aşa cum ştiu românii să fie (cei de calitate, desigur), un puşti simpatic şi descurcăreţ care a crescut în limba italiană, un vin bun, o seară perfectă urmată de prima zi în care aveam şi noi să ne plimbăm şi să ne odihnim oasele, după nişte mii de kilometri parcurşi într-un ritm alert. Şi să nu uit, poveşti faine despre motociclismul în Italia ce s-au înregistrat pe telefonul meu care a dispărut fără urmă mai târziu, în Viena. Motiv să mai ajungem la Bergamo, să luăm un nou interviu, nu e aşa?

3 motive ca să mergi şi tu la Bergamo

După cum te-ai prins motivele noastre au fost mai mult personale. Dar oraşul, pe care am putut să îl vizităm, a doua zi, a fost o surpriză atât de plăcută încât ai şi tu cel puţin 3 motive să ajungi pe acolo:

1. Aici aterizează zborurile low cost spre Milano. Iar cu trenul nu faci mai mult decât o oră până la Milano. Ce să mai zic că ai putea chiar să alegi să te cazezi aici şi să te bucuri atât de agitaţia din Milano cât şi de atmosfera medievală şi liniştită din Bergamo.

2. Citta Alta este de-a dreptul fermecător. Privind de sus oraşul nou, de pe o culme, înconjurat de ziduri groase, accesibil pe jos sau cu funicularul (bucuria oricărui copil mic şi mare), cu străduţe înguste şi magazine haioase, oraşul medieval e poate că unul dintre cele mai plăcute locuri în care am fost. Basilica Santa Maria Maggiore şi capela de alături, Colleoni, au o faţadă care pe mine m-a lăsat puţin în urma grupului.

3. Dulciurile – pasticeria – cu siguranţă minunate oriunde în Italia, dar aici m-a cucerit prăjitura din mălai, specifică oraşului. Nici îngheţata nu a fost rea, mai ales cu aşa o privelişte!

my precious

Bonus, punctul 4. Am auzit că sunt foarte multe festivaluri aici, vezi aici o listă.

Un City Break la Bergamo

Dacă ţi se pare interesant şi te hotărăşti să petreci un un weekend acolo, Paravion.ro, partenerul nostru din această călătorie, m-a ajutat să îţi dau mai multe detalii.

În momentul în care am scris eu articolul, un zbor până acolo nu era mai mult de 120 de euro / persoană. Un hotel de 4 stele poate să coste între 80-90 euro pe noapte, pe camera dublă, cu mic dejun inclus (NH Bergamo, Mercure Palazzo Dolci  sau Best Western Premier Capello D’oro) , dar poţi să cauţi şi tu ceva pe gustul şi bugetul tău. Una peste alta ca să ajungă şi să stea trei zile şi două nopţi acolo, un cuplu nu are trebui să aibă nevoie de mai mult de 420 de euro pentru drum şi cazare. Că ce se mai pune peste depinde de obiceiurile şi buzunarul fiecăruia.

Drum bun!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.