Călătoria ca profesie

Nu ne place să stăm acasă. Dacă nu ar fi adevărată această afirmaţie tu nu ai citi aceste rânduri, eu nu le-aş scrie. Nevoia de e ieşi din cutie, curiozitatea, anumite pasiuni sau pur şi simplu dorinţa aprigă de a ieşi din rutină, ne scot din casă şi ne transformă în călători.

Unii dintre noi încercăm să ne folosim cât mai ingenios zilele fixe pe care Măria Sa angajatorul ni le oferă, nu de puţine ori strâmbând din nas: "cum, 3 săptămâni? Nu se poate aşa, deodată, ia-ţi acum două săptâmâni şi restul altădată". În ultima vreme, când aud pe cineva că îşi negociază contractul de muncă, singurul sfat pe care nu mă pot abţine să nu-l dau este: negociază-ţi mai ales zilele de concediu! În mod bizar nimeni nu mă ascultă, majoritatea preferând să sacrifice timpul lor pentru bani mai mulţi, simţindu-se vinovaţi când le vine rândul la a-şi primi un simplu drept precum concediul.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.