De vorbă cu Ahmed din Oman (3) – Vedem şi delfinii, Insha’allah

- Ahmed, care este şansa să vedem delfinii mâine? întreabă neliniştită Ligia, pentru a treia oară.

Ahmed conduce, iar din locul în care stau pot să ghicesc un zâmbet ghiduş. Ştiu deja care va fi răspunsul, acelaşi pe care Ligia l-a primit mai devreme:

- Insha'allah, cum va da Domnul...

Barca prietenului lui Ahmed ne aşteaptă în port. E o şalupă de viteză, modernă, de mici dimensiuni. Nutrim deja speranţa că vom fi doar noi. Ni se mai alătură totuşi o familie cu doi copii. El e îmbrăcat modern şi îşi alintă fetiţa cu tot sufletul, ţinând-o în braţe toată excursia. Soţia e acoperită peste tot, mai puţin pe faţă. Chiar dacă islamismul din Oman nu este cel extrem, iar femeile au mai multă libertate de mişcare, ele poartă în continuare părul acoperit şi nu le vezi cu mâneci scurte sau glezne goale, oricât de cald ar fi. În timp ce aşteptăm să alimentăm barca cu combustibil, o domnişoară ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.