Poveşti din LumeaMare – primele impresii

Am făcut-o şi pe asta! Primul eveniment – concurs din seria “Poveşti din LumeaMare” s-a încheiat sâmbătă, 16 ianuarie, în jur de ora 17:00.  Prima ediţie a avut loc la Ceainaria GreenTea, un loc care parcă te îmbie la poveşti şi unde ceaiul delicios, atmosfera caldă şi serviciile fără reproş te ajută să găseşti inspiraţia şi să îţi doreşti să depeni amintiri alături de cei dragi.

Amintirile noastre au fost din călătorii, iar poveştile depănate au fost aplaudate de cei 50 de participanţi prezenţi.

Cornelia Florea ne-a povestit despre o interesanta excursie moto făcută la Cernobâl, arătându-ne modul bizar în care viaţa îşi mai găseste încă un sens acolo.

Marian Enache ne-a povestit despre Tunisia şi ne-a descreţit frunţile cu “momente de cacao” şi gafele pe care le poate face un turist care are senzaţia că nimeni nu îi înţelege limba.

Liana Mitroi ne-a arătat câteva locuri frumoase din România şi ne-a invitat să privim cu mai multă atenţie cerul şi în general, în jurul nostru.

Cezar Dumitru ne-a ilustrat cu mult umor şi inspiraţie un tablou foarte autentic al Indiei. Ca să îl citez, pentru cine a fost acolo, “And you remember – Brahma the creator, Shiva the preserver, Vishnu the DESTROYER!”

Din toate prezentările am aflat câte ceva nou. Fiecare călător a avut o abordare unică şi ne-a împărtăşit felul lui personal de a vedea şi cunoaşte lumea, exact aşa cum ne-am dorit!

Câştigătorul concursului, a cărui poveste a fost declarată “cea mai frumoasă” – votul a fost cât de poate de serios iar numărătoare transparentă! – este Cezar Dumitru, cunoscut de lumea călătorilor ca Imperator. El este acum fericitul posesor al unui Voucher GreenTea, în valoare de 200 de RON.

Cel de-al doilea partener important al evenimentului a fost Okian, care ne-a oferit 4 vouchere de câte 50 de RON fiecare.

Iar invitatul nostru special, Veronica Drăgoi, ne-a spus câteva cuvinte despre o călătorie foarte interesantă şi ne-a oferit câteva exemplare din cartea pe care a scris-o în urma acesteia: Camino, 800 de kilometri pe jos. 4 cărţi au fost dăruite povestitorilor iar 5 au intrat în tombolă.

În final, după tragerea la tragerea la sorţi – care a implicat absolut toţi participanţii la eveniment – şi proba de cultură generală privind capitalele europene :-), am mai avut o listă de câştigători care s-au bucurat la primirea voucherelor de la Okian.ro şi a cărţilor Veronicăi: Cristian Zamfirescu, Monica Florea, Florentiu-Costel Matei, Vera Drăgoi, Cristina Anghelescu, Cristina Hornoiu, Marian Enache, Cristi China şi Camelia Ducaru (sper că nu am încurcat sau omis pe nimeni, oricum premiile au fost oferite pe loc).

Al doilea invitat special a fost Mihai Barbu (mongolia.ro), cel care anul acesta a făcut o călătorie captivantă, pe care mulţi dintre noi am avut norocul să o putem urmări aproape în direct, superb povestită şi ilustrată pe siteul de mai sus. Mihai a ales ca la această primă ediţie să fie mai tăcut, dar la sfârşit şi-a exprimat intenţia de a povesti şi el câte ceva, data viitoare. Până una alta am ţinut să mă fotografiez lângă el şi paşaportul său cu viza de Mongolia -vorba aia, ce-i în mână nu-i minciună!

A! Să nu uit să vă spun: azi a venit şi poşta la GreenTea şi a adus cărţi poştale de la prieteni din LumeaMare pentru toţi participanţii. Sper că v-au bucurat veştile primite!

Ce concluzii am tras în urma acestui eveniment:

– că avem o pasiune frumoasă care adună oameni deosebiţi şi că merită să continuăm

– că ne trebuie un microfon

– că, deşi cererea e mare, nu vrem să ne mutăm pe stadion, aşadar rugăm doritorii să stea cu ochii pe LumeaMare pentru a se putea înscrie la timp, în limita locurilor disponibile

– că vom fi mai stricţi în ceea ce priveşte durata povestirilor (şi ne mai gândim la numărul lor) în aşa fel încât să rămână mai mult loc pentru discuţii libere, întrebări, socializare

Multumim kerukov.ro pentru surpriza de mai jos:

si iYli.ro pentru că m-a prins în plină desfăşurare emotivă

Iată şi pozele făcute de Alex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă rugăm să nu vă sfiiţi să ne împărtăşiţi propriile voastre impresii, să ne faceţi sugestii, să ne criticaţi dacă este cazul. Vă mulţumim pentru interes, susţinere şi participare şi … ne revedem în curând la o nouă sesiune de Poveşti din LumeaMare.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.