Alin Totorean are nevoie de ajutor!

Alin Totorean are nevoie de ajutor!

Pe Alin Totorean l-aţi cunoscut cu ocazia celei de-a cincea ediţie a Poveştilor din LumeaMare. Am fost şi aţi fost atât de impresionaţi de poveştile lui încât ne-am întrebat şi ne-aţi întrebat pe cine mai putem invita mai bine de atât. Şi aceasta pentru că Alin nu este un călător obişnuit ci, mai mult de atât, este un expediţionar, un om care a călătorit în condiţii extreme pentru a străbate locuri greu străbătute de alţii, pentru a descoperi comunităţi mai puţin cunoscute, pentru a veni înapoi şi a povesti despre tot ceea ce a învăţat şi a aflat pe drum. Proiectul sau de suflet poartă numele Descoperă-ţi semenii. Un călător singuratic de felul lui, Alin nu a crezut niciodată că va veni momentul să aibă nevoie de ajutorul şi susţinerea semenilor săi.

O veste cumplită a sosit aseară la mine, sub forma acestui mail:

„Pe Alin Totorean il cunoasteţi…

Este cel care a luat la pas unele dintre cele mai inospitaliere locuri din lume sau care a stat fără nici o reţinere alături de oamenii unor comunităţi mai puţin cunoscute.

Expediţionar şi fotograf, de fiecare dată s-a întors de pe teren cu informaţii bogate si fotografii inedite, care ne-au îmbogăţit cunoştinţele despre lume si sufletul.

L-aţi urmărit cu plăcere şi interes cu fiecare ocazie – la expoziţiile de fotografie şi prezentările sale pentru public, la radio şi TV, în interviurile apărute în presă, precum şi în zecile de articole publicate în diferite reviste.

De data aceasta Alin este nevoit să-şi întrerupă proiectele, apărându-i în cale un cu totul alt gen de obstacol, faţă de tot ceea ce a depăşit până acum.

În luna iulie a fost operat la braţul drept, ca urmare a apariţiei unei umflături suspecte.

I s-a găsit o tumoră, care a fost extirpată împreună cu o parte din muşchi – bicepsul brahial.

Ulterior, în urma examenului histopatologic, a venit şi crudul diagnostic – liposarcom mixoid, de grad înalt.

Asta înseamnă un anumit tip de cancer, la ţesuturi moi.

În prezent Alin se află în tratament la Institutul Oncologic Bucureşti, unde efectuează cele 30 de şedinte de radioterapie stabilite de către medicul curant.

Vor urma apoi traumatizantele şedinte de chimioterapie…

Abia după aceea se va putea evalua situaţia generală şi de perspectivă a sănătaţii lui Alin.

Până atunci nu ne rămâne decât să sperăm şi să ne rugăm că se va însănătoşi.

Haideti să-i fim alături cu un gând bun, în această neaşteptată încercare de care are acum parte.

Ştim că tratamentul pentru boala canceroasă necesită şi eforturi financiare ridicate.

Cei dintre dumneavoastră care pot şi vor să-i fie alături şi financiar, pot face donaţii în contul:

cont nr. RO49.RNCB.0016.0054.6682.0001.

titular cont:  Totorean Ion

deschis la BCR – Ag. Avram Iancu, Arad

Orice sumă îi va fi de mare ajutor.”

Nu mai am prea multe de adăugat. Doar că Alin avea acea umflătură la braţ atunci când a prezentat la noi dar nu am ştiut ce înseamna. Şi că va continua să facă prezentări, atât cât va putea, să ofere lumii informaţiile valoroase pe care le-a adus din călătorii şi în cele din urmă poate va publica şi o carte.

Mai multe despre Alin veţi descoperi în interviul de pe B-cafe

Eu mi-aş dori să nu se oprească aici. De aceea vă rog sa contribuiţi cu cât puteţi, de la un gând bun până la orice suma!

Să-l ajutăm să meargă mai departe!

Aveţi aici şi un scan după diagnostic.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.