Impresii după muson

Impresii după muson

Nu vă speriaţi, nu a trecut musonul prin LumeaMare ci doar a şaptea ediţie a Poveştilor din LumeaMare. O ediţie la care ne-a cam plouat, pe bune, … doar că în gură! 😀 Oricum eram pregătiţi pentru asta, doar am urmărit cu toţii expediţia Muson şi ştiam cu cine avem de-a face: Adi Hădean şi Răzvan Marc.

Ei au fost invitaţii noştri şi ei ne-au povestit despre incursiunea lor culinară (şi nu numai) pe tărâmuri asiatice, de la Singapore până în Thailanda.

Adi Hădean ne-a încântat cu satay (frigărui din carne de pui marinată în zeamă de lime, pastă de curry şi ghimbir) cu sos de arahide şi ananas, iar poveştile au curs în tandem între Adi şi Răzvan, cu impresii interesante şi secvenţe amuzante. Mă bucur să văd că la fiecare ediţie reuşim să râdem, frumuseţea călătoriilor constă şi în felul în care ne amintim, cu umor, de detaliile uneori deloc amuzante ale momentelor prin care am trecut. Un mare mulţumesc pentru cei doi povestitori şi pentru felul în care au reuşit să se completeze unul pe altul, destinzând atmosfera şi reuşind să ne captiveze cu povestea lor… delicioasă!

Am avut şi o mică expoziţie de fotografie (mică e puţin spus, dacă mă gândesc mai bine), cu imagini realizate de Adi. O parte dintre acestea au plecat la câştigătorii tombolei sau au fost „cumpărate” printr-o donaţie în urma pentru Alin Totorean. Mulţumim Adi pentru acest gest frumos! Tot în urna pentru Alin vor fi puşi şi o mare parte din banii încasaţi la acest eveniment, aşa că mulţumim tuturor celor care şi-au oferit direct sau indirect ajutorul, pentru un om care chiar merită să îl primească!

Revenind la tombolă, ne-am bucurat să oferim din nou cărţi de la partenerii noştri Books Express, tablourile de care vorbeam mai sus şi câteva reviste aniversare LumeaMare. Câştigătorii au fost aşadar destul de mulţi, nu mai dăm numele lor pentru că lista e lungă.

Ceainăria GreenTea a fost ca de obicei o gazdă minunată, suportând cu zâmbetul pe buze fumul de la grătar – mai puţin obişnuit în viaţa unei ceainării 😉 şi aglomeraţia din salonul clasic. Credeţi-mă că nu e lucru uşor să încerci să aduci 50 de note simultan, de aceea am să cer înţelegere de la cei care au avut poate mai mult de aşteptat.

Am avut şi musafirii obişnuiţi, pe care ne bucurăm să îi revedem la fiecare ediţie dar şi musafiri noi, pe care am fost încântaţi să îi cunoaştem. Nu vom începe să dăm nume nici aici şi asta pentru că pentru nu am vrea să se simtă nimeni neglijat, toţi oaspeţii noştri au fost la fel de importanţi.

Sper că până la urmă toată lumea s-a simţit bine şi că vom avea ocazia să ne mai întâlnim şi la următoarele ediţii.  Deocamdată vă las în compania imaginilor de la ediţia muson…

Mulţumim şi celorlalţi care au mai scris despre eveniment (şi am reuşit să aflăm 🙂 ): Adi Hădean,  Răzvan Marc, Laura Frunză, Alex Mazilu, Vlad Dulea, Mihaela Alexandrescu…..

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.