Un brăduţ călător pentru un copil

Anunţ: Brăduţul nostru a fost ales de către Dana Dulea şi am aflat că va pleca imediat în călătorie, aşa decorat cum e, ca să ţină loc de bradul de acasă. Mulţumim familiei Dulea şi vă dorim Sărbători frumoase şi vacanţă plăcută, oriunde veţi fi prin lume! (aşteptăm poze cu bradul nostru pe drum 😉 )

Noi povestim pe aici, zi de zi, despre locuri mai apropiate sau mai îndepărtate, despre experienţe din culturi diferite, despre istorie sau cultură, despre locuri de cazare sau diverse mijloace de transport către ele, despre dorinţa de a vedea cât mai mult din lumea mare.

Vă rog acum să conştientizaţi faptul că există nu un copil ci foarte mulţi copii care nu reuşesc să facă nici măcar drumul până la şcoală. Există copii care nu visează să ajungă pe plaja vreunei insule exotice ci doar să aibă o pereche de cizme care să îl protejeze de frig. Sau un singur stilou a cărui cerneală să nu se consume niciodată.

Fundaţia Salvaţii Copiii ajută astfel de copiii să se reintegreze şi, cu ajutorul Festivalului Brazilor de Crăciun reuneşte designeri, vedete şi oameni cu posibilităţi financiare pentru a strânge sume importante pentru micii uitaţi de noroc.

Nu ştiu prin ce minune am ajuns să fim şi noi implicaţi în această poveste, dar în clipa în care am primit un telefon de la Ruxa nu am ezitat nicio clipă.

Aşa că vă prezentăm mai jos ceea ce nu are nici cea mai mică pretenţie de a fi o capodoperă de design şi se poate numi la modul cel mai simplu:

Bradul LumeaMare – Lamonza

Bradul nostru nu este nici mai mult nici mai puţin decât o nou nouţă valiză Lamonza (sau mai corect spus un troler). Pe care am oprit-o puţin din drum şi am pregătit-o de sărbătoare. Am decorat-o cu imagini din călătorii, am camuflat-o în crengi de brad (ecologic) şi i-am pus pe mâner o stea şi o zână care să aibă grijă de călătoriile voastre. Şi de visele copiilor faţă de care suntem responsabili. Pentru ei lumea e încă şi mai mare faţă de cum este pentru noi. Pentru ei lumea e infinită şi merită descoperită. Ei sunt cei care au nevoie de îndrumarea sau de ajutorul nostru pentru a se bucura de ceea ce trebuie să aibă orice copil: cunoaştere.

Oferim un obiect util care, după o binemeritată pauză, va putea să vă însoţească din nou la drum. Şi odată cu ea vă va însoţi şi mulţumirea că aţi făcut un gest frumos pentru cei ce sunt încă în lumea lor mică şi magică.

Acest brad – bagaj poate fi al vostru, cu condiţia să licitaţi pentru el, după cum urmează:

preţul de pornire este: 300 de RON (consideraţi această sumă ca oferta licitată de noi, dacă nimeni nu oferă  mai mult vă vom face aici dovada plăţii)

– adăugaţi un comentariu cu suma pe care o oferiţi, aceasta fiind bineînţeles mai mare decât cea oferită anterior (cred că e de bun simţ să lăsaţi un mail valid, garantăm că acesta nu va fi public şi nici folosit în alte scopuri)

– data până la care puteţi licita este de 19 decembrie, până la miezul nopţii, moment în care până şi Cenuşăreasa se retrage de la bal

– fericitul nu devine posesor decât în momentul în care ne face dovada plăţii sumei promise, în contul Salvaţi Copiii: RO15RNCB0071011434790005 (RON),  deschis la BCR, Sucursala Plevnei, Bucureşti. Iar asta trebuie să se întâmple în cel mult două zile, altfel bradul pleacă la penultima ofertă.

Vă mulţumim şi hai să ajutăm măcar puţin, măcar acum, măcar un copil! Salvaţi Copiii a ajutat 500.000 de copiii în 20 de ani şi încă mai sunt…

Later edit:

Am primit un desen de la o fetiţă. Violeta e cea mai mare din trei surori. La 13 ani ştie să scrie şi să citească cu greutate, dar îşi dă silinţa. Părinţii sunt semianalfabeţi şi ei. Daca nu o să înveţe măcar să scrie, citească şi socotească aşa cum trebuie, Violeta nu are nici o şansă în viaţă, de aceea ceea ce facem e cu atât mai important pentru ea şi pentru ceilalţi.

Dacă nu vă place braduţul nostru, mai aveţi şi alte variante:

Ruxandra PRedescu, Diana Stoleru, Maldita – Daniela Petrescu, Nebuloasa, Adi Hădean, Mugur Frunzetti, Răzvan Marc, Daniel Răduţă şi Viorel Copolovici

Vă mulţumim!

Iată şi dovada transferului:

Donatie bradut calator

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.