Europa Park

Europa Park

În Europa Park mi-am petrecut cel mai frumos concediu din viaţa mea. Pot spune că am văzut o lume întreagă în doar o zi pentru că parcul este împărţit pe secţiuni denumite după ţări sau zone geografice pe o suprafaţă totală de 85 de hectare. Situat în localitatea Rust, în sud-vestul Germaniei, este al doilea parc ca mărime din Europa (după Disneyland). Principala atracţie este Silver Star, cel mai înalt rollercoaster din Europa şi al treilea ca viteză, construit şi sponsorizat de către Mercedes Benz. A fost primul şi singurul rollercoaster în care m-am urcat, la 9 dimineaţa pe stomacul gol, dar a fost o experienţă de neuitat. La finalul cursei, am avut alegerea de a cumpăra o fotografie cu mine în momentul de maximă intensitate al cursei şi mă amuz de fiecare dată când mă uit la ea şi îmi văd faţa împietrită de teamă. În total, parcul găzduieşte zece rollercoastere de diferite dimensiuni, şi proprietarii anunţă că vor mai construi şi altele.

Parcul e plin de atracţii, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, trenuleţe de diferite dimensiuni, plimbări cu maşinuţe, autobuze, bărci sau plute prin zone tematice (cum ar fi Blestemul Cassandrei, Lumea Diamantelor, Piraţii din Batavia), cafenele, restaurante, magazine de suveniruri pline cu tot felul de nimicuri, spectacole impresionante şi zone în care poţi face plimbări relaxante prin copii fidele după sate din Elveţia, Grecia sau din ţările nordice.

Copiii se pot distra la cinematograful 4D, pot face o călătorie cu un covor fermecat, pot viziona spectacole la teatrul pentru copii sau se pot juca la Casa D’Aventura, un loc de joacă situat în zona spaniolă a parcului. Anul acesta a fost inaugurată şi o zonă care se numeşte Pădurea fermecată şi care cuprinde o galerie a basmelor, Oraşul Piticilor, Castelul frumoasei din Pădurea adormită şi Casa Vrăjitoarelor care nu existau în 2005 când am vizitat eu parcul. Tot atunci, un loc interesant era şi magazinul Milka unde se vindeau tot felul de bunătăţi ciocolătoase şi zeci de jucării cu văcuţe, şi care sper să mai existe.

De departe cele mai amuzante activităţi sunt cele care implică apă: rollercoasterul pe apă care include şi un Cal Troian, o plimbare cu pluta prin junglă sau sesiuni de rafting, aşa că e musai să aveţi la voi şi o pelerină de ploaie pentru a evita s-o cumpăraţi de acolo la suprapreţ, chiar dacă are pe ea simbolul parcului, şoricelul Euromaus care, de altfel, se găseşte mai peste tot. În funcţie de buget, eu vă recomand să veniţi şi cu sandvişuri şi sticle de apă în rucsac (mai ales pentru copii) pentru că gustările sunt destul de scumpe, însă nu vă privaţi de o felie de tartă cu căpşune şi migdale, o îngheţată, o clătită sau o cafea la una din multele terase ale parcului.

Dintre spectacole, nu trebuie să rataţi Gladiatorii, spectacolele de flamenco, numerele de acrobaţie sau piesele din Globe Theatre, o reproducere a teatrului lui William Shakespeare.

Şi dacă o singură zi nu este de ajuns pentru voi, puteţi opta să vă cazaţi la unul din cele patru hoteluri din interiorul parcului, dintre care, cel mai cunoscut, este Colloseo, care include o reproducere după Colosseumul roman, la pensiunea Circus Rolando sau în zona de camping a la Vestul Sălbatic care include cazare într-un cort indian, într-o cabană din buşteni sau într-o căruţă cu coviltir.

Intrarea este destul de scumpă, 36 de euro de adult, gratuit pentru copii sub 4 ani şi 32 de euro de copil intre 4 si 11 ani dar merită toţi banii pentru multitudinea şi diversitatea activităţilor pe care le poţi face într-o singură zi în Europa Park.

Articol scris de: Laura Frunză – Muţumim!

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!