Transportul spre şi prin Roma

Transportul spre şi prin Roma

Nu am pretenţia că ştiu totul sau că am cele mai bune soluţii legate de cum să ajungi la Roma şi cum să te descurci prin oraş pentru a nu-ţi rupe picioarele. Dar pot să îţi dau câteva idei care sper să îţi fie de folos. Şi aştept de la tine, dacă poţi, completări sau idei mai bune.

Numero uno – deve ajungere acolo. Nu-ţi spun de ce trebuie dar poţi afla din Jurnalul celor 10 zile la Roma. Cum ajungi depinde de tine. Cu first class, cu economy sau cu low cost. Sau cu autostopul dacă ai timp din belşug, altfel s-ar putea să faci cam mult pe drum 🙂

Numero due – de la aeroport spre oraş. Presupunând că ai ajuns cu avionul, ai aterizat pe aeroportul Fiumicino (Leonardo da Vinci) sau Ciampino. De aici poţi lua taxi (o, nu!) sau poţi ajunge ieftin şi uşor în oraş, cu mijloacele de transport în comun. De la Fiumicino ai tren până la Termini, gara de unde poţi să te arunci în orice alt mijloc de transport. Nu sunt 100% sigură dar am citit că preţul unui bilet este de 9,5 Euro. De la Ciampino, aeroportul pe care aterizează cursele low cost, se ia un autobuz pe care scrie Cotral (până la 11:00 PM), se coboară la Metrou A iar la staţia Anagnina se schimbă spre Termini, dacă tot acolo vrei să ajungi. Toată combinaţia asta ne-a costat 2,2 Euro.

Tropăind prin centru – când te uiţi pe hartă, toată zona de interes a Romei pare adunată laolaltă, aparent uşor de străbătut cu piciorul. Vă spun din proprie experienţă că nu e chiar aşa şi că după ce trece adrenalina picioarele dor! Cumpără o hartă cu traseele autobuzelor, asta pentru că metroul înconjoară, nu traversează centrul. Şi o să îţi cam prinzi urechile pe străzile întortocheate. Dacă nu vrei să dai banii pe hărţi, ai pe site-ul Atac posibilitatea de a descărca sau de a a-ţi organiza traseele.

Un bilet costă 1 Euro şi poate fi utilizat 75 de minute, chiar dacă schimbi autobuzul. Variante: bilet pe o zi (până la finalul acesteia) 4 Euro, bilet pe 3 zile 11 Euro sau bilet pentru 7 zile 16 Euro. Roma Pass e o variantă foarte bună pentru minim  3 zile, momentan pe site spune că nu este disponibil. Mai urmăreşte totuşi aici. Vestea bună este că există şi autobuze de noapte! Iar pe străduţele înguste te vei întâlni cu miniaturalele autobuze electrice.

Tu ce alte sfaturi sau informaţii valoroase mai ai?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.