Coming slow, coming soon: SlowRide.ro

Într-o zi de decembrie vă spuneam că sunt fericită pentru că ne-am întâlnit noi, motociclistele din LumeaMare, pentru a  complota la un nou proiect. Nu am dezvăluit atunci care era ideea şi e drept că ne-a luat destul de mult până să o conturăm şi să fim sigure că avem curajul să ne apucăm de ea cu ambele mâini.  Dar iată că a venit în sfârşit momentul în care putem începe să îţi arătăm lucruri concrete, în care trecem la acţiune.

SlowRide.ro este online şi, chiar dacă mai avem de lucru la el, poţi să ne răspunzi, să ne ajuţi sau să ne transmiţi feedbackul tău pe blog, pe facebook sau pe Twitter.

Dar hai să îţi spun mai multe despre proiect:

SlowRide este un blog de care ne vom folosi pentru a centraliza informaţii utile legate de condusul preventiv, sperând să contribuim, în timp, atât la sprijinirea tinerilor motociclişti cât şi la o mai bună înţelegere şi percepţie a fenomenului moto în Romania. Ne propunem să strângem sub un singur acoperiş o parte dintre informaţiile existente la momentul actual despre condusul preventiv, siguranţa rutieră şi metodele de îmbunătăţire a traficului, generând astfel o bază de date care să poate fi folosită atât de motociclişti cât şi de automobilişti.

Nu avem pretenţia că le ştim pe toate, dimpotrivă, acest proiect va fi ca un drum la care vom învăţa şi noi mai multe. De aceea vom face tot posibilul să împărtăşim din impresiile şi sfaturile celor care au mai multă experienţă ca noi, culegând impresii, interviuri şi informaţii atât din România cât şi din alte părţi de lume, din ţările în care comunităţile moto au alt statut, altă vechime. Cu siguranţă că exemplele vor fi mai grăitoare decât teoriile.

Iar când vom considera că am strâns destule modele şi date, vom încerca să ajungem în şcoli şi să dăm mesajul mai departe, către cei care vor deveni în curând şoferi sau motociclişti.

Ne vom lupta cu prejudecăţile, cu lipsa de cunoştinţe, cu iresponsabilitatea sau imprudenţa şi cu orice altceva care ne poate pune viaţa în pericol. Nu va fi uşor dar e vorba de viaţa noastră si a copiilor noştri, aşa că sunt convinsă că orice efort va fi justificat.

Până acum ne-am înhămat la treaba asta trei fete cucuiete: eu, Ina şi Alexa. Şi presimt că ne va prinde şi Lorena din urmă, nu de alta dar nu ne grăbim :-). Şi să nu uit să îi mulţumesc Herminei, pentru logo:

PRIMA CĂLĂTORIE: Cum povestea aceasta face parte din LumeaMare, eu cu Ina vom pleca uşurel, vinerea aceasta, în prima excursie de documentare, încercând să culegem pentru toţi cei muşcaţi de aceeaşi pasiune ca noi impresii, trasee, informaţii şi interviuri din Austria, Germania şi nordul Italiei. De la Munchen vom lua şi o motocicletă BMW pentru testare – mulţumim pe această cale BMW Group România şi BMW Motorrad pentru susţinere şi ajutorul în organizarea unor posibile întâlniri!

Din păcate bugetul pentru această excursie este limitat ba chiar insuficient (aspect ce oricum nu ne va împiedica să plecăm!) iar eforturile noastre sunt voluntare, aşa că orice susţinere şi ajutor din partea ta ne-ar fi util: o gazdă pe drum sau o recomandare de cazare uşor abordabilă, sugestii de organizaţii de profil pe care am putea să le întâlnim, aspecte ale motociclismului sau legilor din alte ţări despre care ţi-ar plăcea să aflăm mai multe, trasee pe care să nu le ratăm… aştept propunerile tale cu drag! (Promitem să revenim cu traseul final, cât de curând)

Iar dacă vrei să susţii financiar proiectul, vei beneficia de expunere atât aici, pe LumeaMare, cât şi pe SlowRride.ro. Nu există limită minimă de sumă, orice contribuţie va fi răsplătită. Gândeşte-te că nu o faci pentru mine ci pentru o comunitate, asta dacă ai şi tu acelaşi spirit ca noi şi crezi că schimbarea poarte să înceapă şi de la tine.

Îţi mulţumesc pentru atenţie şi îţi doresc o săptămână în care să nu uiţi că mai încet înseamnă mai sigur şi că un gest făcut în grabă, în trafic, poate scurta pe nedrept viaţa ta sau a altcuiva!

PS: Răducu, acest proiect este şi pentru tine, ştiu că de acolo de unde eşti ne vei susţine şi vei dori să reuşim!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.