Ce poţi să experimentezi dacă ai o zi în Belgrad?

Ce poţi să experimentezi dacă ai o zi în Belgrad?

În zodia târgurilor: Belgrad

După cum spune şi subtitlul, de mâine intru în zodia târgurilor de turism. De pe 20 până pe 22 februarie vor fi la Belgrad, de pe 25 februarie până pe 3 martie voi ajunge la Lisabona (cu un bonus rapid în Azore) iar pe 4 martie în zori voi fi înapoi în Bucureşti doar pentru a-l lua şi pe Alex de o aripă şi a zbura la Berlin, pentru unul dintre cele mai mari târguri de turism.

Promit că nu te voi plictisi prea mult cu detalii de la târguri, dacă nu voi găsi ceva cu adevărat special de spus (deşi sunt convinsă că voi găsi). Nu am mai fost până acum la niciun târg de turism din afara României, e o experienţă nouă pentru mine şi sper să fie cu folos. Şi pentru că îmi va rămâne destul de puţin timp la dispoziţie pentru plimbări sau documentări, voi striga după ajutor şi idei.

Plecarea la Belgrad deja îmi suflă în ceafă, aşa că astăzi te întreb: Ce poţi să experimentezi dacă ai o zi în Belgrad? Întrebarea are rosul ei, aşa cum e formulată. Nu ţin neapărat să îmi spui despre cetatea Kalmegadan (pe care am văzut-o într-o altă scurtă deplasare) sau despre strada boemă cu restaurante, Skadarlija. Aterizez dimineaţa, seara trebuie să ajung la o recepţie organizată de National Tourism Organization of Serbia şi German National Tourist Board, asa ca am doar o bucată bună de zi în care să văd sau mai degrabă să experimentez ceva. Restul e ocupat.

Ce ar putea fi acel ceva? Ce îmi recomanzi?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.