Ce poţi să experimentezi dacă ai o zi în Belgrad?

Ce poţi să experimentezi dacă ai o zi în Belgrad?

În zodia târgurilor: Belgrad

După cum spune şi subtitlul, de mâine intru în zodia târgurilor de turism. De pe 20 până pe 22 februarie vor fi la Belgrad, de pe 25 februarie până pe 3 martie voi ajunge la Lisabona (cu un bonus rapid în Azore) iar pe 4 martie în zori voi fi înapoi în Bucureşti doar pentru a-l lua şi pe Alex de o aripă şi a zbura la Berlin, pentru unul dintre cele mai mari târguri de turism.

Promit că nu te voi plictisi prea mult cu detalii de la târguri, dacă nu voi găsi ceva cu adevărat special de spus (deşi sunt convinsă că voi găsi). Nu am mai fost până acum la niciun târg de turism din afara României, e o experienţă nouă pentru mine şi sper să fie cu folos. Şi pentru că îmi va rămâne destul de puţin timp la dispoziţie pentru plimbări sau documentări, voi striga după ajutor şi idei.

Plecarea la Belgrad deja îmi suflă în ceafă, aşa că astăzi te întreb: Ce poţi să experimentezi dacă ai o zi în Belgrad? Întrebarea are rosul ei, aşa cum e formulată. Nu ţin neapărat să îmi spui despre cetatea Kalmegadan (pe care am văzut-o într-o altă scurtă deplasare) sau despre strada boemă cu restaurante, Skadarlija. Aterizez dimineaţa, seara trebuie să ajung la o recepţie organizată de National Tourism Organization of Serbia şi German National Tourist Board, asa ca am doar o bucată bună de zi în care să văd sau mai degrabă să experimentez ceva. Restul e ocupat.

Ce ar putea fi acel ceva? Ce îmi recomanzi?

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.