Mergi cu LumeaMare într-o vacanţă activă în Croaţia!

Vacanţă activă în Croaţia, 8 zile, începând cu 8 septembrie 2013: Canyoning, Rafting, Sea Kayaking, vizite la Split şi Trogir, croazieră la bordul unui vas de piraţi şi Fish Picnic sunt doar câteva cuvinte cheie, alături de apele limpezi ale Adriaticii şi o bună ocazie pentru a ieşi din rutină. Hai şi tu cu noi!

Am fost în Croaţia acum câţiva ani şi mi-am promis că voi reveni, că voi face şi voi vedea mai multe decât am reuşit atunci. Am îmbinat relaxarea şi plaja (insula Rab) cu muntele (Starigrad Paklenica), cascadele fascinante (Plitvička Jezera) cu marea, m-am bucurat de insulele arse de soare sau de umbra pinilor, am gustat diverse bunătăţi şi m-am îndrăgostit de fumoasa coastă dalmată. Croaţia înseamnă mai mult decât istorie şi plajă iar programul pe care mi l-a descris echipa de la Fresh Holidays, cu pasiunea şi clipirea aceea de bucurie în ochi care nu înşală pe nimeni, m-a convins să accept provocarea. Se ştie că cel mai benefic mod de a te odihni este să faci altceva, ceva diferit, să fii activ. Relaxarea e bună şi ea dar bateriile se încarcă cel mai bine şi mai durabil atunci când ai parte de experienţe care te umplu cu energie, veselie şi bucurie.

Te provoc şi eu pe tine aşadar şi te invit să vii alături de LumeaMare într-o vacanţă activă fascinantă, în Croaţia!

Acest pachet este unic în România, din spusele agenţiei, iar preţul mie mi se pare mai mult decât bun, pentru tot ceea ce include (avion, cazare cu demipensiune, toate activităţile cu echipament şi gustări asigurate şamd, vezi detalii la finalul acestui articol). Dacă ai alege să cumperi acelaşi pachet direct din Croaţia sau să îţi organizezi toate aceste aventuri pe cont propriu, cu siguranţă că te-ar costa mai mult. Dar până la costuri hai mai bine să îţi dau câteva detalii despre toată aventura şi programul acestei vacanţe:

Ziua 1. Omis

Putem ajunge acolo cu avionul sau pe cont propriu. Important e ca pe data de 8 septembrie să ne prezentăm la hotel. Transportul de la aeroport la hotel, aflat în Omis, pe malul Mării Adriatice La Split, este asigurat.
Cazarea se face la la hotel Brzet 3* 

Ziua 2. Canyoning

Vom face drumeţii prin canion, vom sări în cascade şi vom înota în apele râului printre stânci şi cataracte. Echipamentul de specialitate este oferit de ghizii locali ce ne vor călăuzi pe întregul traseu. După amiază mai rămâne timp şi pentru o baie in mare, pentru cine mai suportă apa!

Ziua 3. Croaziera pe Adriatica şi Fish Picnic

O croazieră superbă de-a lungul canalului Brac, la bordul unui vas de piraţi. Omis a fost leăganul celor mai duri piraţi din Marea Adriatică, însa acum s-au îmblânzit şi li se va face milă de noi, servindu-ne la prânz cu preparate tradiţionale din peşte proaspăt sau fripturi, dar şi cu băuturi la discreţie. Între timp vom admira coasta Dalmaţiei de pe mare, Insula Brac, vom opri în câteva sate superbe unde vom înota în ape cristaline şi limpezi şi, cu puţin noroc, vom admira şi câţiva delfini jucându-se şi salutându-ne.

Ziua 4. Rafting să fie!

După o zi liniştită urmează iar adrenalina. Activitatea începe cu un scurt instructaj şi, după ce ni se va preda echipamentul de protecţie (vesta de salvare şi casca) ne vom urca în bărci şi vom porni la vale pe Râul Cetina. La jumătatea traseului ghizii care ne vor asista pe tot acest traseu ne vor pregăti câteva surprize savuroase.

Ziua 5. Zi de odihnă

Zi rezervată pentru odihnă şi pentru a profita de plajă şi soare. În funcţie de doritori, în această zi se poate adăuga o altă activitate la alegere, în funcţie de disponibilitate. Poate ceva snorkeling sau chiar scuba?

Ziua 6. Excursie de o zi la Split şi Trogir

Split este casa fostului împărat roman, Diocleţian, care şi-a întemeiat aici un palat ce poate fi vizitat şi astăzi. După-amiază vom vizita oraşul vecin, Trogir – Monument UNESCO, supranumit “Micul Dubrovnik”, o cetate superbă pe malul mării, cu străduţe înguste şi romantice.

Ziua 7. Sea Kayaking

O activitate pe cât de lejeră pe atât de specială, pentru că îţi oferă posibilitatea unică de a explora locuri accesibile numai de pe mare. Vei ajunge împreună cu un ghid specializat in golfuri superbe şi plaje sălbatice, te vei bucura de linişte departe de aglomeraţia tipică plajelor comune. Şi pe lângă toate acestea, vei explora şi izvoare termale subacvatice, vei admira o faună acvatică superbă şi diversificată.

Ziua 8. Plajă şi plecare spre casă, cu un pachet de amintiri frumoase şi multă energie dobândită prin cel mai bun mod de a-ţi încărca bateriile: făcând ceva diferit, o vacanţă activă!

Pentru a beneficia de oferta specială a agenţiei ar trebui să ne strângem cel puţin 15 persoane, iar preţul / persoană ar fi:

– 695 Euro – cu transport individual (putem să ne grupăm în mai puţine maşini, dacă suntem doritori de un circuit mai lung)

– 925 EUR – cu avionul, preţ estimat care se bazează pe cel mai mic tarif pentru zborul cursa Austrian Airlines pe ruta Bucureşti – Viena – Split şi retur, disponibil pentru perioada propusă, la acest moment. Poate suferi modificări.

Sunt incluse:

– Cazare la hotel Brzet 3* cu masa în regim demipensiune
– Gustări la pachet şi fish picnic pe vapor în timpul activităţilor şi croazierei
– Transfer aeroport—hotel—aeroport
– Transfer la locul de desfăşurare al activităţilor şi retur la hotel
– Toate activităţile aşa cum sunt menţionate în program
– Tururile cu ghid vorbitor de limba engleză
– Ghizi specializaţi pentru activităţi, vorbitori de limba engleză
– Însoţitor român din partea agenţiei
– Echipamentele necesare desfăşurării activităţilor
– Asigurări extreme pentru activităţile practicate
– Biletele de intrare la toate obiectivele incluse în program

Nu sunt incluse băuturile, cu excepţia zilei de croazieră, suvenirurile şi alte cheltuieli personale.
Până la sfârşitul lui mai doritorii ar trebui să achite un avans, pentru ca acest program să poată fi rezervat. Ulterior există flexibilitate în plată, putându-se opta pentru achitarea în rate. Mai multe detalii găseşti aici.

Iar dacă vrei să vii poţi să îmi spui şi mie sau direct la agenţie:

Cosmin Neacşu
cosmin@freshholidays.ro
0740 179 170

Cosmin şi Diana Neacşu şi-au petrecut luna de miere într-un astfel de concediu, aşa că pot răspunde la toate întrebările tale şi îţi pot descrie foarte bine cât de frumos a fost! Până atunci i-am invitat să ne povestească şi nouă, pentru inspiraţie! Găseşti articolul aici.

Ce zici, cum ţi se pare?

 

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.