Şoc şi groază: surpriza din bagaj

Şoc şi groază: surpriza din bagaj

În Aventuri la uşa cortului, un articol care mi-a fost deosebit de util atunci când am umplut până la refuz portbagajul maşinii pentru plecarea în Lefkada, am discutat despre câteva situaţii amuzante în camping şi despre ce ar trebui să conţină bagajul pentru o astfel de aventură, atunci când vrei să te simţi confortabil şi ai unde să bagi toate alea, bineînţeles. Nu am discutat nicio clipă, nici acolo, nici în alte articole dedicate bagajelor de călătorie, cu ce poţi să vii înapoi în bagaj.

Surprizele din bagajul de la întoarcere.

Ce ai uitat să pui înapoi sau, mai frumos de atât, ce ai luat în plus, din ceea ce nu îţi aparţinea…

În cazul nostru am adus acasă ceva ce aparţinea naturii. O surpriză ce ne-a dat fiori pe şira spinării. Aşa e în natură, chiar dacă ai după tine tot confortul. Dacă vizita nocturnă a unei vulpiţe în cort ne-a amuzat, ei bine, descoperirea individului de mai jos în cursul despachetării, acasă, nu a mai fost aşa de amuzantă. Şi iată despre ce era vorba:

Scorpion_DSC8664

Nu toţi scorpionii sunt fatali pentru om. Cum ştim însă de ce fel a fost acesta? Chiar nu mă pricep dar vreau să cred că era la fel de inofensiv ca o albină (era ceva mai mare, peste 7 cm).

Ştiu totuşi că scorpionii sunt foarte rapizi când atacă. Sus-numitul şi sus-văzutul a aterizat pe tricoul lui Alex, acasă, în casă, în timp ce despacheta geanta frigorifică. Răcoarea din geantă, timp de două zile cât a stat acolo până să o golim, a fost probabil norocul nostru şi motivul pentru care acesta nu s-a mişcat prea repede. Despre mine ce să mai spun, am înţepenit. Nu sunt deloc curajoasă şi mă tem la maxim de urşi, şerpi şi, mai nou, scorpioni. Alex mi-a comandat să iau doi papuci şi să-l omor. Am executat comanda la timp, din fericire. Imaginea este, de aceea, puţin cam turtită, dar jur că atunci când era viu avea coada în sus, în ciuda amorţelii.

Cum ar fi fost să evadeze prin casă şi să se ascundă? Cum ar fi fost să nu fi ştiut? Cum ar fi fost să fi dat LumeaMică de el, în timp ce scotocea prin geanta de alimente după apă rece sau alte alea, geantă ce a stat tot drumul pe bancheta din spate, chiar lângă ea? Întrebări ce îmi dau alţi fiori, pe acelaşi spate.

Iată şi cele două case în care am stat, în Lefkada şi undeva la munte, aproape de Edessa. Din ambele am fi putut veni cu intrusul. Întrebarea este: cum şi când s-a strecurat?

Poros_0123

Metamofosi_8509

Ce am învăţat şi ce îţi recomand? În primul rând să nu ţii genţile desfăcute atunci când campezi. Nu ştii ce poate strecura înăuntru. Apoi să desfaci cu atenţie bagajele şi să le scuturi bine, făcând de preferinţă operaţiunea asta afară, în curte, sau măcar pe un balcon. Nu se ştie niciodată ce surpriză găseşti. Şi apropo, tu ai păţit vreodată să aduci cu tine acasă ceva ce nu-ţi aparţinea?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.