Aqua Dome sau cum se văd Alpii de la fereastră

Aqua Dome sau cum se văd Alpii de la fereastră

Cu ceva vreme în urmă, ți-am promis că îți voi povesti câte ceva despre hotelul în care am fost cazați pe durata desfășurării Ötztal Event la care am participat prin amabilitatea Austria Incoming.

În primul rând, Aqua Dome este amplasat într-un loc de basm, iar priveliștea este magnifică. Îmi imaginez că Längenfeld, localitatea în care se află hotelul, nu-ți spune foarte multe, nu-i așa? Prin urmare, spun Alpi, ca să avem un punct de reper mai cunoscut. De ce Alpi? Pentru că aici îi poți vedea chiar la fereastră. Când am intrat în cameră și am văzut priveliștea mi-am zis: „Cât de tare! Deschizi fereastra și Alpii sunt la o aruncătură de băț de tine”. Nu-mi amintesc să mai fi stat într-un loc cu o priveliște atât de frumoasă. Repede o poză ca nu care cumva să nu mă crezi pe cuvânt.

Aqua Dome Alpi

Apoi, deși nu sunt specialistă, mi-a plăcut arhitectura îndrăzneață. Lemnul, piatra și sticla au fost combinate pentru a crea aranjamente armonioase plăcute la vedere, care conferă hotelului acel aer șic și cool ce îți stârnește admirația, dar și dorința de a-i da măcar un mic ocol să-i faci o poză, două, trei.

AQUA DOME_Anlage Gesamt_Sommer-001

AQUA DOME_Sauna_Aussenbereich-001

AQUA DOME_SPA 3000_Abendstimmung-001

Interiorul are spații generoase și amenajate cu mult bun gust. Curățenia, exemplară. Hotelul a fost extins la finele anului 2012, în prezent numărând 200 de camere (dintre care mai mult de trei sferturi sunt camere duble) și 6 săli de conferințe. Felix Kupfer, directorul de vânzări, ne-a făcut un tur al hotelului pentru a ne prezenta noutățile, dar s-a limitat la camere și la sălile de conferințe. Spațiul de relaxare urma să-l descoperim singuri.

AQUA DOME_Hotel_Zimmer-001

AQUA DOME_Seminarbereich_Konferenzraum-001

AQUA DOME_Seminarbereich_Lobby-001

Ajunsă în cameră, am mai tras o privire rapidă la Alpi, după care am zis să văd și eu ce-i pe-acolo. Ce să fie? Confort maxim, dar simplu. Să ne înțelegem, aveai tot ce-ți trebuie în cameră de la ac și ață până la trusa de mers la spa. Nimic epatant, totul simplu și funcțional. Sper să nu râzi (prea tare) de mine dacă îți mărturisesc că mi-a plăcut la nebunie cuvertura de pat pentru că era verde și avea un imprimeu cu flori de colț. Da, știu, chestii femeiești, dar nu m-am putut abține să nu-ți spun și ție.

DSC_9884

Tot inspectând eu camera, am ajuns și la cutia de valori, și în timp ce butonam de zor încercând să pun în practică instrucțiunile de activare, a început drăcia să țiuie ca din gură de șarpe, de-am zis că mă trezesc cu trupele speciale la ușă. În disperare de cauză, am sunat la recepție să le spun că nu mă înțeleg cu mașinăria, iar răspunsul a fost prompt: we will take care of that. Sincer, nu știu ce s-a întâmplat, dacă au trimis pe cineva sau nu, pentru că țiuitul s-a oprit, iar eu am înșfăcat geanta de spa și dusă am fost.

AQUA DOME_Hotel_Zimmer_Bad-001

În drum spre centrul spa, mi-am adus aminte că, la început, mă intrigase numele hotelului, și chiar mi-am râs nițel în barbă de prețiozitatea lui. Nu prea înțelegeam la ce se referă Domul de apă din Alpi, dar mă gândeam că trebuie să existe un motiv pentru un asemenea nume. Ulterior am aflat. Motivul este lichid, cald și relaxant. Nu, nu este ceaiul de tei și nici cel de lavandă. Este apa termală. Dacă iubești apa, cu siguranță te vei simți în largul tău la Aqua Dome, căci apa a fost pusă la treabă în scopuri de relaxare. Dacă iubești și munții, atunci ești dublu câștigător, căci te poți relaxa într-una dintre piscinele interioare sau exterioare cu apă termală admirând Alpii. Iar dacă vrei și mai multă relaxare, răspunsul este centrul de wellness SPA 3000, unde ai la dispoziție numeroase facilități: diferite tipuri de saună, tratamente și masaje, băi cu apă minerală, camere de relaxare.

AQUA DOME_SPA 3000_Hängekörbe-001

AQUA DOME_SPA 3000_Mineralienbad-001

AQUA DOME_SPA 3000_Moosgumpe-001

AQUA DOME_SPA 3000_Schweberuhe-001

Sună tentant, nu? Dacă ajungi pe-acolo, să-mi spui și mie cum e la spa și ce tratamente ai încercat pentru că eu, după ce am dat o tură pe la piscine și am făcut o poză la intrarea „disco style” către spațiul de relaxare, m-am uitat la ceas și am realizat că sunt în criză de timp. Drept urmare, am luat-o în pas alergător înapoi spre cameră.

2013-04-12 16.41.34

2013-04-12 16.35.37

Într-un sfert de oră trebuia să fiu înfofolită în haine groase pentru că urma să mergem la teatru. Dar nu la orice teatru, ci la unul amenajat pe un ghețar. Dar asta este altă poveste.

Informații despre prețuri și disponibilitatea de cazare găsești fie pe pagina oficială Aqua Dome, fie pe pagina Austria Incoming, fie pe Booking.com. Nu uita să ne spui și nouă părerea ta dacă te cazezi acolo și dacă încerci facilitățile oferite de acest hotel.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.