Secretele Barcelonei (8) – la pas prin Gracia

Secretele Barcelonei (8) – la pas prin Gracia

Gràcia este acum un cartier al Barcelonei, dar nu a fost dintotdeauna aşa. Până în 1897 Gràcia a fost un mic oraş aflat la marginea citadelei şi, chiar dacă acum face parte din Barcelona, atmosfera sa a rămas complet diferită faţă de Eixample, cartierul modern în continuarea căruia se află. Piaţetele liniştite ziua şi agitate seara, străzile înguste, restaurantele ieftine cu mâncare bună, atelierele cu diverse meşteşuguri şi puzderia de magazine micuţe specializate în produse eco şi bio, sunt câteva motive bune pentru care am ales să ne plimbăm pe acolo o după-amiază întreagă.

Puţini turişti aleg să-şi petreacă timpul pe aici şi nu ştiu ce pierd.

279_Gracia

DSC08597

DSC08610

DSC08639

DSC08665

DSC08691

DSC08739

DSC08682

Mai multe detalii despre traseul pe care l-am parcurs, despre ce am gustat şi ce ne-am cumparat de pe acolo, vei găsi în cartea Secretele Barcelonei.

Dă click pe imaginea de mai jos.

Coperta

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.