Poveşti din LumeaMare despre India – ediţia 36

India. Ţara aceea fascinantă pe care o iubeşti sau o urăşti, dar nu ai cum să ştii asta înainte de a ajunge să o cunoşti cu adevărat. Ţara care stârneşte reacţii puternice, fie favorabile, fie nefavorabile, ţara care schimbă mentalităţi, destine, vieţi. Un tărâm atât de greu de cuprins şi descris într-o singură ediţie de Poveşti din LumeaMare! Cu toate acestea, ne încumetăm să încercăm, nu să cuprindem toată India în câteva ore, ci să îţi aducem crâmpeie din poveştile ei, impresii de călătorie şi, de ce nu, să te facem să îţi doreşti să afli mai multe.

Ana-Maria Caia ne va povesti despre sărbători, oameni şi spiritualitate, atât în India cât şi în Nepal. Lucian Maidanuc ne va ghida prin ţara vânătorilor de capete, Nagaland. Iulian Pasăre ne va împărtăşi ceva din experienţele trăite în călătoria de aproape o luna prin Rajasthan, Ajanta şi Elora, Mumbay, Delhi şi Varanasi. Iar dacă ne mai rămâne timp, Alexandru Farca ne va povesti cum e să guşti India printre picături, într-o delegaţie. Mai multe detalii despre povestitori vei găsi mai jos.

Până atunci îţi mai spunem doar că ne vedem sâmbătă, 15 noiembrie, la Journey Pub & More, Str. George Enescu 25, Piaţa Romană. Te aşteptăm începând cu ora 12:00 şi te rugăm să soseşti până la ora 12:30, când vom da drumul la poveşti. Participarea la acest eveniment este posibilă doar pe baza rezervării, printr-un mail la roxana punct farca at lumeamare punct ro. Taxa de participare este de 10 lei de persoană şi se achită la sosire.

Vom avea şi de data aceasta o tombolă, cu premii oferite de S.E.R.V.E, 1001 adventures, Journey Pub, RGB Photography şi Editura Herald. Nu vor lipsi din tombolă nici tablourile, o parte dintre imaginile pentru acestea fiind oferite de In Low Light. Iar povestitorii vor primi câte un loc la Workshopul de Educatie Vizuală, ţinut şi oferit de RGB Photography. Noutăţile sau mai multe detalii despre premii şi eveniment vor fi comunicate pe pagina evenimentului de pe facebook.

Afis eveniment 36

Povestitorii acestei ediţii

Ana Maria CaiaAna-Maria Caia

A inventat şi a produs emisiunea de călătorii Bazar, cu Răzvan Marc (TVR2), făcând traseele aventurilor pe care le-aţi putut vedea la televizor. A văzut peste 50 de ţări de unde s-a întors cu poveşti pe care le-a publicat în Marie Claire, Esquire şi Reader’s Digest. În prezent realizează o emisiune despre călătorii la RFI România. Acum scrie despre călătorii şi pe www.caia.ro. A mai participat la Poveşti din LumeaMare despre Thailanda şi Rusia. Găseşti la noi pe blog şi un interviu foarte frumos.

Lucian MaidanucLucian Maidanuc

Avocat, pasionat de fotografie, de istorie, de cultura şi spiritualitatea tibetană şi indiană, scrie despre călătorii pe ici-colo.ro. A mai participat la Poveşti din LumeaMare despre Tibet şi te invităm să citeşti şi un interesant interviu.

Iulian Pasăre

Pasionat de călătoriile în ţări îndepărtate şi exotice şi nu numai, Iulian este o persoană care a ajuns să cunoască destul de îndeaproape obiceiurile, plusurile şi minusurile din Asia şi vă poate da sfaturi competente dacă vă doriţi să ajungeţi şi voi pe acolo. De profesie chimist, Iulian lucrează în industria cosmetică, ocupându-se de importul şi distribuţia de materii prime. L-am mai avut invitat la Poveşti din LumeaMare despre Cambodgia.

Pe Alex cred că îl cunoşti deja, îl găseşti aici pe blog în aventuri culinare, poveşti, fotografii şi nu numai.

Te aşteptăm aşadar cu poveşti şi cu drag, pe 15 noiembrie!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.