Tana Toraja – unde vii traiesc pentru morti si mortii traiesc printre vii

Undeva, departe, intre miile de insule ale Indoneziei, se afla o insula cu un profil ca de contorsionist – Sulawesi. Si dupa cum arata insula de neobisnuit, nu se putea ca in aceste locuri sa nu se nasca o cultura pe care multi ar privi-o ca fiind ciudata, undeva in zonele centrale ale insulei, inconjurata de masivi muntosi verzi… bine ati venit in Tana Toraja!

Tana Toraja este un loc minunat, binecuvantat de Dumnezeu. Desi se afla intr-o zona relativ torida, niciodata nu sunt temperaturi iesite din comun, dimpotriva, tot timpul anului este o temperatura constanta intre 20 si 30 de grade. Diferentele apar intre sezonul ploios si cel secetos, dar ploile din Tana Toraja nu se compara cu taifunele din Filipine sau musonul din India.

Populatia locala a bantuit mult pentru a gasi un astfel de loc. Legendele spun ca torajanii provin de undeva din Indochina peninsulara si...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Imperator e un tip care lucrează în marketing şi comunicare cam de 15 ani... Travellingul îi ocupă timpul mai demult, de vreo 37 de ani, iar cucerirea meridianelor din afara României de 19 ani. Până acum a fost în 75 de ţări pe 5 continente, iar printre celelalte pasiuni poate enumera istoria, sportul (in general fotbalul) şi alte culturi. În timpul liber, scrie poveşti din locurile prin care a fost pe blogul personal sau in LumeaMare.