Să nu îmi spună mie cineva că o carte cu un astfel de titlu nu îţi ridică o sprânceană în sus şi o mână spre raft. Poate doar dacă eşti lipsit de simţul umorului şi de curiozitatea călătorului. La mine a funcţionat perfect: mi-a ridicat sprânceana (ba dacă mă gandesc mai bine sprâncenele), mi-a ridicat mâna şi mi-a săltat şi ultimii 20 de lei pe care îi mai aveam în portofel. Şi nu am regretat nici o clipă decizia spontană de a o cumpăra.

Avem în faţă o carte mică, lucioasă şi alunecoasă… ca un peşte, cu 100 de pagini încântătoare pe care le poţi savura într-o seară. Hai două. Uneori când îmi cumpăr o carte nouă îmi place să îmi afund faţa în ea şi să simt mirosul de hârtie proaspăt tipărită. Cartea asta, mică fiind, cu coperţi flexibile şi pagini moi, e ideală pentru acest ritual. Şi pe bune, nu miroase a peşte! ;-)

Autorul, Tiziano Scarpa, romancier, dramaturg şi...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.