1 AN de impresii din România

1 AN de impresii din România

E clar că anul acesta a fost un an al redescoperirii României, am văzut tot mai multă lume interesată să regăsească frumuseţea ţării noastre şi să spună mai departe despre asta. Proiectul Petrom a fost cu atât mai inspirat, el reuşind să adune oameni faini şi, cu ajutorul lor, să arate românilor România, aşa cum este ea, frumoasă, plină de surprize, atât plăcute cât şi… neplăcute. Dar dincolo de acest proiect am întâlnit iniţiative personale, încercări de a pune în valoare locuri uitate, încercări de a promova un oraş şi aşa mai departe. Toate au fost interesante aşa cum sper că au fost şi incursiunile şi relatările noastre de prin România. Cu siguranţă nu ne vom opri aici, dar e momentul retrospectivelor la împlinirea unui an de activitate, aşa vă reamintim câteva articole din arhivele noastre:

Jurnale

Străin în oraşul meu

Maramureşul magic

Poveste dobrogeană

Impresii

Sibiu, cerul de acasă

Cum n-am văzut Piatra Neamţ

O zi la Băile Herculane

Lung e drumul Maramureşului

Râmetea, satul de sub piatra Secuiului

Răşinari, un colţ liniştit de lume

Lumina din Ceahlău

O zi în Cluj

Valea Ampoiului, poarta spre Ţara Moţilor

Fascinaţi de noroi

Redescoperind ţinutul copilăriei – Moldova

Poiana Mărului

Prin Arad, nu pe lângă Arad

Cum am plecat eu la Enisala

Câteva sate dintre munţi

Poveste dobrogeană – prefaţă

Poveste dobrogeană: pietre şi păsări

Templul ursitelor, unde spiritele asculă dorinţele

Legende învăluite în ceaţă la Cetatea Poenari

Care-va-să-zică am scris ceva de prin România!

Articole similare

1 AN de idei, sfaturi şi informaţii utile

1 AN de vorbă cu pasionaţii de călătorii

1 AN de incursiuni în patrimoniul omenirii

1 AN de incursiuni culinare

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.