Edinburgh – 10 atracţii gratuite într-un oraş de nota 10

După cum probabil ştiţi cu toţii, Edinburgh nu este o destinaţie chiar ieftină. Pentru a veni în întâmpinarea celor care îşi doresc totuşi să vadă acest oraş fără a scoate o avere din buzunar, iată o listă a celor mai importante zece obiective pe care le puteţi vedea gratis în capitala scoţiană.

CITY ART CENTRE – 2 Market Street, Edinburgh

Construită între anii 1899 şi 1902, fost depozit dar şi clădire care găzduia pe vremuri birourile unui ziar local, City Art Center a fost transformată în galerie în 1980 şi este una dintre principalele locaţii ale Edinburgh Art Festival. Şase dintre cele nouă etaje impresionante ale clădirii adăpostesc acum atât colecţii de artă recunoscute ale oraşului, cât şi expoziţii internaţionale.

Program de vizitare: Luni – sâmbă...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Ioana este filolog şi jurist, pasionată dintotdeauna de cărţi, călătorii şi limbi străine. Călătoreşte serios de acum vreo 5-6 ani, timp în care a văzut deja peste 130 de oraşe în 25 de ţări din Europa, America şi Asia. Îi place să ia pulsul locurilor vizitate participând la spectacole şi festivaluri specifice şi căutând oraşele mici care păstrează cel mai bine spiritul locului. Iubeşte pescuitul, teatrul, skiul şi înotul. Consideră că investiţiile ei cele mai de preţ sunt amintirile, iar călătoriilor le datorează unele dintre cele mai frumoase amintiri.