Artist în LumeaMare: Bernini în Roma

Cred că a trecut un an de când îmi doresc să inaugurez secţiunea aceasta în site. Un loc în care să pot aduna artiştii noştri favoriţi şi în care să putem ajuta alţi pasionaţi sau admiratori să îi găsească mai uşor prin lume.

Începem aşadar cu o arie mai restrânsă, dacă se poate spune aşa ceva despre Roma. Sau mai precis cu Roma lui Bernini, cum ar intitula asta ghidurile. Roma aparţine multor creatori, toţi excepţionali. Însă coarda mea sensibilă, îndrăgostită de sculptură, a zbărnâit fericită în faţa fiecărei realizări semnate cu acest nume. Nu am văzut chiar tot ce a ieşit din mâna sau mintea lui Bernini în Roma dar vă voi oferi vouă o listă mai lungă, măcar să ştiţi după ce să vă uitaţi dacă nimeriţi în locaţiile respective. Din păcate nu avem poze pentru cele mai frumoase statui, acestea aflându-se în Galeria Borghese, unde nu se permite fotografiatul. Şi nu ne place să furăm de pe net.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.