Pentru că mi-a plăcut foarte mult în Heidelberg şi pentru că am atâtea informaţii interesante despre acest oraş, o să vă tachinez puţin înainte de publicarea articolului propriu-zis. Aşadar, ştiaţi că:

  • primele dovezi care atestă existenţa umană în Europa au fost descoperite la Heidelberg? În anul 1907 aici a fost descoperit un maxilar uman atribuit lui Homo heidelbergensis, strămoşul direct al lui Homo sapiens.
  • aici se află cea mai veche universitate din Germania? În 1386, prinţul Ruprecht I înfiinţează Universitatea din Heidelberg, una din cele mai vechi instituţii de acest fel din Europa şi cea mai veche din Germania.
  • prima bicicletă a fost inventată de un absolvent al Universităţii din Heidelberg? În 1818, Karl Drais a inventat „maşin...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.