Wu Xing, 宫保鸡丁, Tushin, şi LumeaMare

Precizare de început: ca să nu derutăm publicul cititor, semnificaţia celor 3 prescurtări în articolului de mai jos, este: P = povestitorul, A = Alex, R = Roxana.

P: Ştiţi deja că ne plac mâncărurile cu poveşti sau Poveştile cu mâncăruri :), aşa că în seara zilei de marţi am primit o invitaţie de a fi alături de maestrul Tushin pentru a prepara ceva reţete cu specific.

Povestea începe chiar cu numele preparatului - 宫保鸡丁 (gōng bǎo jī dīng) - sau pe limba noastră - pui Gang bao sau derivatele pui Kung Pao, Kung Po sau Kong Pao. De ce poveste? Pentru că denumirea vine, aşa cum ne-a spus şi  maestrul Tushin de la numele unei regiuni, mai exact de la unul din guvernatorii ultimei dinastii din China, dinastia Qing - Ding Baozhen - ajuns într-un ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.