Londra şi 10 dintre ciudăţeniile sale

Iubim anumite locuri aşa cum iubim anumite fiinţe: pentru că rezonează cu noi, pentru că există o chimie care ne leagă, pentru că reprezintă anumite emoţii sau amintiri, pentru că există o conjunctură unică la prima întâlnire sau pur şi simplu pentru că sunt frumoase.

Eu iubesc Londra probabil pentru toate aceste motive la un loc – pentru că a fost prima ieşire într-un oraş “adevărat”, pentru că eram foarte tânără, pentru că iubesc limba engleză cu toate nuanţele şi subtilităţile ei, pentru că am o chimie clară cu englezii, pentru că am prins Londra prima dată într-un septembrie extraordinar de frumos, pentru că acolo am avut primul contact cu muzee de calibru greu, pentru că e variată şi vie, dar mai ales pentru că e frumoasă.

Nu ştiu nici pe departe cât ar trebui să ştiu despre acest oraş şi nici n-am văzut nici pe departe cât aş fi vrut şi cât ar fi meritat. Aşa...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Traducător la bază cu actoria în suflet, Anca, zisă Akafix, a găsit în călătorii o îmbinare a multor dorinţe şi pasiuni şi cocheteaza cu scrisul pe blogul ei şi pe la prieteni, cu gândul şi inima la minunile lumii şi la oamenii săi.