Fiori di zucca ripieni, pappardelle & tartufi – îţi doreşti ceva mai mult?

A treia zi pe pământ italian, în Serralunga d'Alba. E sâmbătă, deci este zi de mercato - de piaţă. Ne urnim cu greu din pat şi reuşim să ajungem în maşină într-un timp rezonabil. După aproape 15 minute suntem în Alba şi căutăm Mercati della Terra, locul în care producătorii locali îşi aduc marfa. Nu este un loc mare, sunt câteva tarabe la care găseşti legume, fructe, brânză şi salssice (cârnaţi). Să nu uităm că suntem în zona în care s-a născut mişcarea SlowFood.

Amintirea florilor de dovlecei mă urmăreşte de mulţi ani, să fie mai bine de 12, de când am avut primul contact cu ele, sub o formă simplă şi extrem de gustoasă - - pur şi simplu prăjite, pe undeva pe lângă Bari.

E greu să găseşti la noi aşa ceva, cu atât mai mult cu cât dovleceii noştri nu sunt zucchini lor.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.