Apuseni, munții mici cu surprize mari (V)

După atâtea și-atâtea locuri frumoase văzute în Apuseni, așteptam ziua următoare cu sufletul la gură cu gândul la ce va urma. Planul era să ajungem în Padiș să vedem Cetățile Ponorului, urmând să facem o oprire și la binecunoscuta Peștera Urșilor. Plecăm de dimineață căci aveam drum lung de mers și nu voiam să ne prindă noaptea. Cu bucuria în suflet și soarele în față, coborâm din Vârtop spre Ștei, apoi odată ajunși în Sudrigiu facem dreapta spre Pietroasa și de-acolo încă o dată dreapta în direcția Chișcău, unde se află peștera.

La Peștera Urșilor, lume ca la urs

Lăsăm motocicleta la umbra unui copac să se răcorească și ea puțin și ne îndreptăm spre peșteră. Eu, însuflețită de entuziasmul că aveam să văd un obiectiv nou, entuziasm care s-a stins încet pe parcurs, lăsând loc unui gust amar. Până să ajungem la peșteră, am trecut printr...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.