La degustare în Bombarral – Quinta do Sanguinhal

Aşa cum călătorului îi şade bine cu drumul, din cele 7 zile în Lisabona, două dintre ele au fost ... în afara oraşului. Despre una poţi citi pe scurt aici, iar a doua povestire de-abia începe.

Scurtă introducere

Pe lângă binecunoscutele vinuri de Porto, Portugalia îți prezintă și fața aspră și florală a vinurilor seci, albe şi roşii. Zona, cunoscută acum ceva vreme sub denumirea de Estremadura, acum mai simplu ca zona Lisabona (schimbare venită ca urmare a confuziei cu zona omonimă din Spania) devine din ce în ce mai cunoscută prin şi pentru vinurile produse aici.

La doar 70 de km nord de Lisabona şi 50 de km de coasta Atlanticului se găseşte regiunea Obidos. Crestele muntelui ce se zăresc în depărtare acţionează ca o barieră, menţinând un climat umed, iar o consecinţă importantă este că ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.