Pentru că astăzi, recunosc, am fost leneș, dar pofticios în același timp m-am gândit să te introduc puțin în culisele uneia dintre cele mai renumite patiserii din Lisabona - Pastéis de Belém.

Anul trecut s-au împlinit 175 de ani de la deschiderea Pastéis de Belém. Rețeta este preluată de la mănăstirea Jeronimilor, îmbunătățită și păstrată secretă până în zilele noastre.

Există, totuși, două versiuni privind apariția și succesul acestor dulciuri. Una pornește de la călugării mănăstirii care, într-un moment în care aveau nevoie de bani, au decis să vândă pe stradă produsele de patiserie la care erau oricum maeștri. Ideea i-ar fi aparținut lui Manuel da Silva, cofetar șef. A doua variantă spune că rețeta a pornit de la caporalul Jose Vicente da Silva Pinto, care a părăsit armata în 1841 pentru a se retrage în afaceri mult mai liniștite și profitabile, cum ar fi o pati...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.