Omuleții din Kulmbach

Lucruri mici

Cada e plină. Să stai liniștit în apă și să te spele mama nu e deloc distractiv. Cum vârsta rățuștelor, peștișorilor și broaștelor din plastic a trecut, fetița vine cu o pungă în brațe și, huștiuluc! „michiduții”, o populație de figurine din cauciuc, reunește  personajele desenelor animate pentru o repriză de înot, fugăreli, întâlniri și conversații.  Banala baie devine un spectacol de durată, rod al imaginației ce reinventează lumea la nivelul înțelegerii și opțiunilor infantile. După aproape șaptezeci de ani de pace în Europa, băiețelul  a uitat de soldățeii de plumb ai bunicului. El își aranjează pe covor avioane, elicoptere, camioane, trenulețe. Pistoalele de jucărie aruncă apă.

Peste douăzeci, treizeci de ani, altă fetiță își alege alți tovarăși de joacă: animale domestice și sălbatice, la scară mică, o Arcă a lui Noe, intrată la ap...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.