(Ham)Burger între clasic și modern

Ar putea părea un subiect banal, dar cine nu a mâncat un hamburger până acum fie pe la noi, fie pe alte meleaguri? Este incredibil cât de complicată, disputată şi în ceaţă este istoria hamburgerului. Nu am să intru în detalii pentru că e plin deja internetul şi oricum se cam repetă aceleaşi informaţii; foarte mulți iși asumă paternitatea preparatului dar adevărul se pierde undeva în negura secolului al 19-lea. Fără îndoială că denumirea te duce cu gândul la Hamburg, ceea ce nu este deloc greşit.  Prin secolul 19, oraşul Hamburg a devenit faimos pentru friptura de vită. Imigranţii germani au dus cu ei în America, în aceeaşi perioadă, o variantă a fripturii de Hamburg - carne tocată condimentată cu usturoi, ceapă, sare şi piper aruncată în tigaie sau pe grătar. Şi cam aici se sfârşeşte legătura cu Germania. America a continuat dezvoltarea chiftelei de carne punând-o între două jumătăţi de pâine pentru a putea fi mâncată mai uşor de către muncitorii care de cele mai multe ori stăteau î...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.