Sfântul Valentin călare pe cămilă

Sfântul Valentin călare pe cămilă

Dacă vă întrebaţi unde sunt aflaţi mai jos. Şi dacă vă miraţi, aflaţi şi cum am plecat:

CUM SĂ PLECI LA CAIRO ÎN 3 ACTE:

Actul 1. Duminică seara în familie. Bem un pahar de vin fiert, în pat. Alex gâdilă telecomanda, eu gâdil Google Reader de pe telefon. Dau peste articolul lui Cezar pe Imperator Travel. Citesc „the breaking news”, văd că e ofertă specială de la Tarom (CAIRO – 98 euro, VENEZIA – 86 euro, Roma – 105 euro, Bari – 102 euro, Barcelona – 78 euro, Valencia – 78 euro, Madrid – 88 euro) observ că Cezar şi-a luat deja bilet şi mi se acutizează binecunoscutul şi omniprezentul dor de ducă.

Intrăm în viteză pe rezervări, alegem zilele, alegem zborul… check price… Nimic! Preţul de cel puţin 3 ori mai mare. Ne agităm, vorbim cu Cezar, vorbim pe facebook cu Tarom, asta e, oferta specială a zburat şi ea către ţări mai calde.

Bun. Ne continuăm vinul fiert care între timp s-a răcit.

Actul 2. Vine ziua, ne sculăm cu noaptea în cap, ne vedem de treburi. Durerea provocată de dorul de ducă ne mai înghionteşte peste zi, mai aruncăm un ochi pe Tarom, vedem că a apărut şi altă ofertă – LOvE Cost, zboruri în Europa, 199 de euro pentru două persoane. Fac o simulare aşa, de dragul de a o face, aflu că nu se pot face rezervări pe net ci doar la agenţii, mă gândesc la Roma, la Bercelona, mă gîndesc că e încă frig şi mie nu îmi place frigul… Îmi văd în continuare de treabă

Actul 3. Seară în familie, la fel ca în actul 1 mai puţin vinul fiert pentru că l-am băut pe tot de ciudă. Facem prognoze financiare sumbre, nu ne ies calculele de nici un fel, ne gândim ce mai putem amâna din plăţi, ne gândim că ar trebui să mâncăm doar cartofi timp de vreo două luni … şi alte planuri din acestea amuzante. Pe la 00:30 găsesc un apel ratat – Cezar. Sun înapoi, e în faţa calculatorului, gata să facă rezervare, a prins din nou oferta! Dau ignore la rate, dau approve la mâncat cartofi două luni şi zic ca la agentul de bursă: CUMPĂRĂ!

Happy end: între 13 şi 17 februarie suntem la soare, piramide, cămile! Sfântul Valentin ne va găsi adulmecând fascinaţi urmele uneia dintre cele mai mari civilizaţii iar mie nu îmi vine să cred că voi avea aşa o întâlnire. Cred că m-am îndrăgostit deja…

PS: Mulţumim Cezare Imperatore! 🙂

Photo: Przemyslaw Idzkiewicz.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.