Poveşti din LumeaMare 14 – impresii

Poveşti din LumeaMare 14 – impresii

Aş începe relatarea cu o remarcă ce mi-a rămas în suflet. Doamna Sandina Vasile (care a venit de la Constanţa special pentru noi şi pe care ne-am bucurat să o cunoaştem) a comparat poveştile auzite la eveniment cu o emisiune la National Geographic. Ce putea fi mai măgulitor?

De fapt nici nu poate fi altfel când ai invitaţi oameni care au curajul să plece singuri prin lume şi să înfrunte condiţii nu grele ci foarte grele!

Alexandra Oancea ne-a încântat cu imagini foarte frumoase din periplul ei prin Europa, unde a fost singură pe motor şi unde, deşi ai spune că nu e greu să te descurci, a avut parte de momentele ei de emoţie şi aventură.

Povestea lui Alin Totorean e aproape imposibil de rezumat în câteva cuvinte, aşa că vom face tot posibilul să vă oferim cât de curând o selecţie din materialul filmat. Dacă am încerca totuşi să spunem ceva, am afirma că am trăit odată cu el aventura, setea, frica de moarte, oboseala, frigul sau căldura, singurătatea şi multe alte emoţii care vin odată cu explorarea solitară a unui deşert. Ne-am bucurat de asemenea să-l vedem pe Alin vesel, plin de glume şi cu planuri de viitoare călătorii.

După cum aţi aflat sănătatea şi expediţiile sunt doua aspecte pentru care e nevoie de un buget consistent, aşa că vă invit din nou să nu ezitaţi să îi fiţi alături, fie donând 2% pentru publicarea viitoarei lui cărţi (vă pot oferi şi mai multe detalii, dacă vă hotărâţi), fie participând în proiectul Trei roţi pentu o viaţă, iniţiat de Brăduţ.

Mulţumim încă o dată celor care au fost alături de noi, oferind premii la tombolă sau cadouri povestitorilor: Ceainăria GreenTea, LAMONZA şi BOOKS EXPRESS.

Mult mai frumos decât noi a povestit Anca, pe blogul ei. Mulţumim!

Iar mai departe vă lăsăm în compania imaginilor şi aşteptăm desigur şi părerile sau recomandările voastre pentru viitor!

PS: Pe Alin şi Alexandra i-am mai întâlnit şi a doua zi, la SMAEB, aşa că am avut ocazia să o imortalizăm şi pe Alexandra cu maimuţa ei 🙂

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.