Poveşti din LumeaMare vine la Cluj!

Poveşti din LumeaMare vine la Cluj!

După 17 ediţii de Poveşti din LumeaMare la Bucureşti şi după o primă ediţie de Poveşti din LumeaMare în deplasare, iată că răspund în sfârşit unui apel mai vechi al oraşului pe care îl iubesc şi pe care l-am adoptat şi aduc Poveştile din LumeaMare la Cluj! Sunt emoţionată şi sper ca această veste să îi entuziasmeze la fel de mult şi pe cititorii noştri din Cluj. Totul s-a petrecut foarte repede şi anumite detalii vor fi adăugate ulterior, însă am vrut să vă anunţ cât de curând despre intenţia noastră, pentru a vă face loc în agende şi a prinde curaj pentru a fi, poate chiar voi, povestitori!

Poate că unii dintre voi nu ştiţi cum se desfăşoară un astfel de eveniment aşa că voi încerca să vă fac o descriere, pe scurt, mai multe detalii putând să le descopetiţi voi singuri, în impresiile celorlalte ediţii desfăşurate până acum.

Întâlnirea se adresează în primul rând călătorilor şi celor pasionaţi de călătorii. Noi vă lansăm invitaţia de a participa, fie cu poveşti, fie cu simpla prezenţă şi încercăm să vă oferim o ambianţă plăcută şi mici surprize pentru a vă petrece câteva ore în cel mai agreabil mod cu putinţă: la poveşti din călătorii. Dintre cei care îşi manifestă dorinţa de a povesti, se vor alege cel mult două persoane, care ne vor încânta cu povestiri şi fotografii dintr-o incursiune sau experienţă deosebită prin lumea cea mare. Mai mult de atât, avem un invitat special, pe Daniel Homorodean, despre care puteţi afla mai multe mai jos. Şi pentru că o călătorie nu se limitează doar la locurile pe care le vedem ci şi la oamenii pe care îi cunoaştem şi gusturile noi pe care le încercăm, sper că vă veţi bucura să vă faceţi noi prieteni (sau să îi revedeţi pe cei vechi) şi să gustaţi un savuros fel de mâncare, pregătit de cel mai călător bucătar pe care îl cunoaştem: Adi Hădean.

Locul în care se desfăşoară evenimentul are şi el un sens deosebit de important pentru un anumit tip de călătorii. Camino este un traseu către Santiago de Compostella pe care cred că oricine ar trebui să îl străbată măcar o dată în viaţă, aşa cum se face, pe jos! Am scris mai multe despre asta aici sau aici. Horia, patronul Restaurantului Camino, a parcurs acest drum şi ne bucurăm cu atât mai mult că este gazda acestei seri! Ne-am fi dorit să o avem pe Veronica alături de noi, cea care a scris cartea cu acelaşi nume, dar cum ea nu a putut veni, ne-a oferit câteva exemplare pentru a le oferi la tombolă.

La tombolă veţi mai avea şanse să câştigaţi cărţi oferite de OKIAN (On the road, Bonjour Tristesse, A room with a view, Cupcakes and cookies). VINEXPERT aduce vinul, pe care îl vom avea fie la degustare fie la tombolă, vă comunicăm săptămâna viitoare detaliile. 

Adi Hădean va pregăti special pentru aceasta seara cuş-cuş şi pui la cuptor, cu legume în stil marocan. Povestitorii vor primi masa din partea restaurantului Camino, în semn de mulţumire pentru efortul lor!


La final iată şi câteva detalii administrative, pentru a înţelege mai bine ce aveţi de făcut:

CÂND ARE LOC

Sâmbătă, 5 noiembrie 2011, ora 19:00

UNDE?

Cluj, Restaurantului CaminoPiata Muzeului 4

CINE ŞI CUM PARTICIPĂ?

Puteţi să vă anunţaţi prezenţa la acest eveniment alegând una dintre variantele următoare:

Povestitori:

Dacă aveţi o poveste frumoasă dintr-o călătorie (când spun poveste nu mă refer la ficţiune ci la amintirile reale ale unei experienţe pe care aţi trăit-o departe de casă) aşteptăm să ne trimiteţi o propunere pe mail, la noutati at lumeamare punct ro.

Nu contează perioada în care a avut loc călătoria sau dacă povestea ei fost publicată pe alt blog. Din toate propunerile vom alege cel mult doi povestitori, ceilalţi putând să vină oricum ca participanţi sau cine ştie, la o ediţie viitoare.

Participant / spectator:

Înscrierile sunt posibile doar prin mail, la noutati at lumeamare punct ro. Lăsăm deschisă secţiunea de comentarii, pentru nelămuriri sau întrebări, dar vor fi luate în considerare doar mailurile, în ordinea sosirii lor. Dacă rezervaţi pentru mai multe locuri, vă rugăm frumos să ne scrieţi şi numele celorlalte persoane. Locul este asigurat doar dacă aţi primit un răspuns de confirmare de la noi (lucru care se va întâmpla în cel mult 24 de ore).

Invitatul şi povestitorul special al serii:

Daniel Homorodean – managerul unei firme de IT (Arxia) si călător pasionat prin lume. A străbătut pana acum 35 de ţări şi s-a indrăgostit iremediabil de Africa, unde şi-a petrecut vacanţele în ultimii 3 ani, străbătând zone mai puţin umblate de turişti, cum ar fi DR Congo. De acolo a adunat măsti, statui şi arme tradiţionale, dar mai ales experienţe si poveşti pe care abia aşteaptă să le împărtăşească. Până la întâlnirea unde vom putea discuta faţă în faţă puteţi afla câteva din aceste poveşti pe blogul lui Daniel, www.olumemare.ro – frumoasă coincidenţă, nu? Iar pentru a înţelege mai bine omul şi pasiunea, vă invit să aruncaţi un ochi pe articolul său Navigare necesse est sau, dacă nu aţi avut ocazia, să îl ascultaţi povestind la TEDx Cluj.

INTRARE:

Pentru a participa la eveniment taxa de intrare este de 35 de lei. Valabil mai puţin pentru povestitori. În aceasta este inclus felul de mâncare despre care am povestit mai sus, participarea la tombolă şi, bineînţeles, o seară deosebită şi plăcerea de a asculta frumoase istorisiri din călătorii.

Acest eveniment este posibil datorita partenerilor şi sponsorilor noştri, o listă pe care o putem completa dacă se mai arată doritori:

Restaurant CAMINO, Palatul Copiilor Cluj – Pensiunea EXCELENTA, VINEXPERT – Magazinul Vino Vero (Str. Napoca nr. 13, Cluj-Napoca) şi OKIAN


Acestea fiind spunse aşteptăm cu drag şi emoţie inscrierile voastre!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.