Bucureştiul copiilor

Bucureştiul copiilor

De când am demarat proiectul România copiilor am stat mai mult deoparte, nu m-am grăbit să adaug eu pe lista locaţii sau recomandări, am intervenit doar discret, ca să nu mă bănuiască nimeni de subiectivism sau interes. Încet, încet voi încerca să adaug şi eu ceea ce mai ştiu pe listă pentru că e păcat să nu o fac, dacă acele locuri merită şi nu le menţionează nimeni.

Şi primul care îmi vine în minte este Bucureştiul! Nu pot să cred că nimeni nu a spus nimic despre Bucureşti, un oraş care are atât de multe de oferit copiilor, noi ca părinţi nici nu facem faţă la câte evenimente, ateliere, cinematografe, teatre, cursuri, activităţi, muzee şi alte minunăţii sunt aici pentru copii. Nu că nu ar mai fi loc de îmbunătăţiri dar trebuie să recunoaşteţi că dacă vreţi să faceţi ceva cu cei mici nu veţi duce lipsă de opţiuni.

Voi începe eu lista, ca să nu spuneţi că cer numai de la voi, fără ca eu să fac nimic, dar vă voi ruga să mă completaţi cu informaţii concrete, acolo unde ştiţi că aţi experimentat şi aţi fost mulţumiţi. Apreciez asta şi abia aştept să văd o listă lungă şi frumoasă în dreptul oraşului Bucureşti!

MUZEE

– Muzeul Naţional de Arta al României – are programe dedicate şcolilor şi ar fi minunat să vă convingeţi învăţătoarele sau profesorii să meargă acolo cu elevii. Dacă nu încercaţi să vă faceţi timp, pe cont propriu, să îi ajutaţi să vadă, câte o secţiune a muzeului, pentru a nu-i plictisi. Vezi şi secţiunea Programe pentru familii. Noi am fost la Pasărea acunsă în piatră şi ne-a plăcut tare mult.

– Muzeul Naţional de Geologie – şi aici sunt evenimente sau programe foarte interesante pentru şcoli. Ştiu de asemenea că organizează şi ateliere.

– Muzeul Antipa – o experienţă de neratat atât ca adult cât şi ca pici.

Muzeul Cotroceni – ca lecţie de istorie şi mândrie, nu ştiu să aibă ceva special pentru copii

Muzeul Satului

Muzeul Naţional de Istorie – nu am fost încă

ACTIVITĂŢI ARTISTICE

– Pentru copii talentaţi, înzestraţi cu voce şi perseverenţă: Corul de Copii Radio

Şcoala de teatru gestual de la Teatrul Masca şi orice spectacol minunat pe care îl fac ei

– Şcoli de muzică, de artă

ATELIERE ŞI CURSURI EXTRA ŞCOLARE

– Atelierele Interesart

– De Jukava am aflat de curând şi am cedat un loc unui alt copilaş, la atelierul de Capoeira. Tocmai am primit feedback că este foarte frumos!

Globalmindscape – am fost la câteva ateliere, au fost reuşite

Talente de năzdrăvani – un concept interesant, aplicat atât online cât şi offline

ACTIVITĂŢI SPORTIVE

Călărie – foarte multe opţiuni în jurul Bucureştiului, cred că cel mai important este instructorul, noi am mers la Ilie, la Agrointernaţional

Căţărare – ştiu că există centre, aveţi ceva recomandări?

Patinaj – patinoarele din parcuri pe timpul iernii (Cişmigiu, Moghioroş sau Floreasca) şi dacă e vară se găseşte ceva în vreun Mall.

– alte activităţi?

PARCURI

– Nu le-am bătut chiar pe toate, Herăstrău a fost favoritul, care este preferatul tău?

TEATRE

Teatrul Ion Creangă

 Teatrul Ţăndărică

– Şi orice teatru care are şi spectacole pentru copii (vezi Odeon)

CINEMATOGRAFE

– O lista foarte lungă, mai bine căutaţi pe Cinemagia 

EVENIMENTE

Kinodiseea, festival de film pentru copii

Clasic e fantastic, o lecţie de muzică interactivă într-o serie de spectacole interactive, pe gustul copiilor

BIBLIOTECI

Te-ai gândit să mergi cu copilul la bibliotecă?  Dacă ai fost la mai multe completează-mă!

Biblioteca Naţională are o sală specială pentru copii

PARCURI DE DISTRACŢIE

– Terra Park – micuţ dar nou şi bine întreţinut, cu tot felul de maşinării fascinante pentru ei

Gata, este tărziu când scriu acest articol şi mai am un bagaj de făcut, îţi dau şi ţie ştafeta şi te rog să mă completezi!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.