Poveşti din LumeaMare despre Portugalia

Poveşti din LumeaMare despre Portugalia

Am ajuns pentru prima dată în Portugalia acum 6 ani. I-am dus dorul de atunci şi am tot vrut să revin, pentru că nu poţi să ajungi în Portugalia şi să te saturi, după o singură experienţă. Portugalia se trăieşte şi se retrăieşte. Se trăieşte pe continent sau pe insule, în Madeira sau în insulele Azore, în oraşe mici, dar şi în Lisabona cea colorată, uşor răguşită de fado şi cu pavaje lustruite de timp. Portugalia să trăieşte între vii şi grădini luxuriante, pe plaje spectaculoase ce pot deveni picturi din orice unghi le-ai privi (şi au devenit picturi, sub mâinile mamei mele), în mijlocul oceanului, în aburul venit din mijlocul pământului, pe levada sau pe plantaţii de ceai. Portugalia se retrăieşte de fiecare dată când se povesteşte şi acesta este motivul pentru care te invit la o întâlnire de suflet, Poveşti din LumeaMare despre Portugalia.

Dacă am trăit şi retrăit Portugalia, aceasta se datorează foarte mult şi partenerului nostru, TAP Portugal România, care ne va fi din nou alături la acest eveniment. Ne bucurăm să fim susţinuţi şi de Gala food, un magazin cu produse aduse direct din Portugalia. Iar pentru ca impresia să fie completă, vom degusta vin din Portugalia, iar Alex ne va pregăti şi o mică surpriză culinară. În plus, am pregătit multe cadouri pentru voi, pe care le vom împărţi în cadrul tradiţionalei tombole (avem vinuri, albume frumoase şi ceai din Azore, ghiduri Portugalia şi alte mici surprize şi reduceri, pe care ţi le vom dezvălui la faţa locului).

Ne vedem aşadar, sâmbătă, 27 aprilie, la ora 14:00, la FINNISH COCKTAIL&CLUB, Bucureşti, Strada Şelari nr 28, în centrul istoric. Mai multe detalii privind povestitorii şi înscrierea la eveniment găseşti mai jos, după afiş.

Afis eveniment 33

POVESTITORI:

– Roxana Farca şi Alex Farca – cu voia voastră, nu cred că mai e cazul să ne prezentăm, vă vom prezenta Lisabona şi împrejurimile, aşa cum tocmai ce le-am văzut cu suflet şi bucurie de copil.

square_BW_small– Peter Schmidts – 1001 Adventures. Născut sas transilvănean, dar stabilit la Bucureşti, i-a fost întotdeauna dor de întoarcerea în natură. Copleşit de imensitatea de locuri frumoase care ne înconjoară, Peter a decis să abandoneze viaţa de corporatist şi să se ocupe de călătorii. Atât de cele personale, cât şi de cele ale altora, pe care le organizează sub umbrela 1001 Adventures, atelierul de călătorii pe care l-a pus pe picioare. Destinaţiile şi experienţele promovate sunt dintre cele vizitate şi trăite personal de el sau de colaboratorii săi. Ştiu sigur că i-a plăcut în Azore, acolo unde am fost împreună acum două luni, aşa că i-am lăsat plăcerea de a vorbi despre asta.

7. Gradina lui Imperator Funchal-001– Cezar Dumitru – ImperatorTravel. Cel care mai în glumă mai în serios se defineşte ca fiind cel mai bun, cel mai frumos, cel mai citit, cel mai admirat, cel mai cunoscător blogger de travel. L-aţi mai auzit în repetate rânduri povestind la evenimentele noastre, aşa că nu mai spun decât că merită să-l ascultaţi din nou şi să hotărâţi voi după aceea cum e! Cezar ne va povesti cum am descoperit Madeira, la finalul anului trecut.

lucian_small– Lucian Radu – 1001 Adventures. Lucian ne-a scris ceva foarte frumos, în loc de prezentare: “Grăbită, mama încerca să tragă după sine copilul de trei ani, care se uita fascinat la violonistul de la intrarea la metrou. Nimeni în afară de băieţel nu dădea importanţă virtuosului, care interpreta una dintre cele mai grele compoziţii scrise vreodată, pe o vioară care valora 3,5 milioane de dolari.” Lucian consideră că şi el a fost precum toţi acei oameni de la metrou.

Trecând în grabă pe lângă frumuseţile care ne înconjoară, până în ziua în care a redevenit “copil” şi s-a oprit să le admire. În acea zi s-a născut pentru el 1001 Adventures, iar la Poveşti ne va însoţi pe un drum al vinului prin Portugalia.

Taxa de intrare: 40 de lei, se achită la sosire. Este inclusă degustarea şi povestea, ceea ce se consumă extra se plăteşte extra.

Rezervare loc: Deoarece locurile sunt limitate, participarea se face numai pe bază de rezervare. Înscrierile sunt posibile doar prin mail, la madalina punct nan at lumeamare punct ro. Lăsăm deschisă secţiunea de comentarii, pentru nelămuriri sau întrebări, dar pentru rezervare vor fi luate în considerare doar mailurile, în ordinea sosirii lor. Dacă rezervi pentru mai multe locuri, te rog frumos să ne scrii şi numele şi mailul celorlalte persoane.

Hai să trăieşti sau să retrăieşti Portugalia, alături de noi!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.