CUPRINS
Când şi cum ajungi în Tenerife
De la -30 m până la +3718 m sau ce poţi să faci în Tenerife 7 zile
- Puerto de la Cruz – detalii mai jos
- O zi la Loro Parque
- Un tur de o zi şi puţină istorie
- O zi la vulcan: Teide
- O zi în insula La Gomera
- O zi la Siam Park
- Scufundare cu submarinul
Ziua 1 – Plimbare şi bălăceală în Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz se află în nordul insulei Tenerife şi e un orăşel frumos, echilibrat, în care găseşti şi turism de masă, ce se revarsă nestăvilit din hoteluri masive şi înalte către terase şi magazine, dar şi străzi înguste şi liniştite, „decorate” cu vile cochete sau istorice, găseşti ocean, plaje negre sau piscine spectaculoase. Spun că este echilibrat pentru că nu te sufoci totuşi printre turişti şi pentru că există şi poţi să cutreieri un oraş vechi, fapt care nu cred că poate fi posibil în partea de sud a insulei, dezvoltată mai ales pentru şi prin turism.
Vrei plajă? Ai trei opţiuni:
Playa Martinez – în partea nouă a oraşului şi la unul din capetele promenadei, recomandabilă pentru surf datorită valurilor mari.
Playa San Telmo – foarte interesantă şi plină de pietre, aflată între oraşul vechi şi Lago Martinez. Am văzut lume bălăcindu-se printre bolovani, eu una nu ştiu dacă m-aş încumeta. Iar seara apa se retrage dezvelind şi mai mult profilul stâncos al adâncului. Punctul de belvedere şi un restaurant săpat în stâncă oferă o privelişte deosebită asupra oceanului, iar strada pietonală care începe de aici este oricum frumoasă, punctată cu palmieri şi o biserică veche şi albă, într-un mic parc cu arbuşti frumos coafaţi.
Tot pe acolo se află şi Lago Martiánez, un vast complex de piscine create de Canario César Manrique. Te aşteaptă patru piscine cu apă sărată şi un mare lac, iar preţul de intrare este de 3,5 euro/1,1 euro, pentru un adult/copil până în 12 ani şi ai deschis de la 10:00 dimineaţa până la apus, cu ultima intrare la ora 17:00 (octombrie-aprilie) sau 18:00 (mai-septembrie). Există hoteluri care îţi oferă, în preţul pachetului de cazare, accesul la aceste piscine.
Playa Jardin – la capătul celălalt al oraşului, spre Loro Parque. Cea mai mare, cea mai populară şi la fel de neagră, fiind vorba de un nisip vulcanic.
Mai e o plajă mică mică în portul vechi, dar nu ştiu cum se cheamă şi nici nu cred că e cel mai potrivit loc pentru relaxare.
Acum că ai aflat unde faci plajă, îţi mai spun că trebuie să te plimbi până la Plaza Europa, să vezi Casa de la Aduana (Royal Customs House), fondată în 1620 şi cea mai veche clădire administrativă din Puerto de la Cruz), să admiri ambarcaţiunile colorate din port. Depărtându-te puţin de ocean şi cutreierând mai adânc în oraş, nu poţi rata balcoanele de lemn ale hotelului istoric Monopol, renumit pentru că au stat ceva personalităţi pe acolo. De fapt, mai multe clădiri au astfel de balcoane, iar cel mai frumoase suveniruri pe care aş fi vrut să le iau (dacă nu costau mai mult decât eram pregătită psihic să dau), chiar din Casa de la Aduana, erau chiar nişte balconaşe în miniatură.
Şi nu în ultimul rând, din Puerto de la Cruz – Plaza Reyes Catolicos iei trenuleţul gratuit pentru o scurtă şi plăcută plimbare către punctul şi ziua următoare, când vei vizita Loro Parque.
Va urma.
Acest serial se întinde pe 10 episoade. Dacă plănuieşti o vacanţă în Tenerife şi vrei să ai toate informaţiile gata de a fi tipărite şi consultate (vezi cuprinsul de la începutul articolului), descarcă Ebook-ul 7 zile în Tenerife. De la -30 m până la + 3718 m. Parola de acces este: tenerife2014lm
[sdm-download id=”58805″ fancy=”0″]
Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas
Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.
Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!