7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (9)

7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (9)

CUPRINS

Când şi cum ajungi în Tenerife

Unde stai: nord sau sud?

Cum te deplasezi / transport 

De la -30 m până la +3718 m sau ce poţi să faci în Tenerife 7 zile

  1. Puerto de la Cruz
  2. O zi la Loro Parque
  3. Un tur de o zi şi puţină istorie
  4. O zi la vulcan: Teide
  5. O zi în insula La Gomera 
  6. O zi la Siam Park – detalii mai jos
  7. Scufundare cu submarinul

Ziua 6 – O zi la Siam Park

De pe coasta Adeje, în partea de sud, se ajunge cel mai uşor la Siam Park – a treia componentă a unui trio care aduce mari încasări insulei Tenerife, în acelaşi grup aflându-se Hotel Botanico şi Loro Parque. Proprietarul acestora este Mr. Wolfgang Kiessling, un german cu viziune care a înţeles undeva prin 1970 că insula are nevoie şi de alte atracţii atunci când norii te opresc de la plajă. Dacă Loro Parque a fost înfiinţat în 1972, senzaţionalul Siam Park şi-a deschis porţile abia în 2008 dar sunt convinsă că a fost o sclipire de geniu.

Raul leneş, singura distracţie lentă
Raul leneş, singura distracţie lentă

La Siam Park m-am simţit cu adevărat vinovată că sunt fără LumeaMică. Din spirit de autoflagelare, aveam de gând să fac câteva poze şi să refuz distracţia pe tobogane. Vinovăţia m-a ţinut fix câteva minute, entuziasmul colectiv luându-mă pe sus şi aruncându-mă pe tobogane surpriză, bine pitite şi cotite prin vegetaţia luxuriantă, ca să nu ştii ce te aşteaptă. Din viteză am uitat să verific gradul de dificultate şi am ajuns să-mi culeg la coborâre inima din gât, să-mi înec amintirile cu tot ce am trăit până atunci în apă, strigând „nu mai vreau” pe parcurs şi hohotind isteric, la final. Dar am fost cruţată, am supravieţuit şi scriu aceste rânduri că să te trimit şi pe tine acolo, negreşit.

Siam Park DSC03817

Acolo se acunde un tobogan după chipul şi asemănarea...
Acolo se acunde un tobogan după chipul şi asemănarea…

Multe tobogane nu sunt pentru copii mici dar există şi pentru ei suficiente distracţii. Iar pentru cei mai curajoşi sau… mai beţi, există cel mai dur tobogan posibil, cel ce apare în toate reclamele, cu o coborâre aproape verticală de la o înălţime de la care nici nu aş îndrăzni să mă uit în jos. Un fel de bungee jumping cu picioarele înainte şi mâinile tip faraon (ca să nu spun altceva) pe piept, cu o trecere în viteză, la final, printr-un tub ce parcurge un bazin plin cu rechini. Asta e mai mult pentru amuzamentul privitorilor – împricinatul ce tocmai a alunecat/căzut de la 28 de metri înălţime am dubii că mai poate deschide ochii.

Nici pe bani buni...
Nici pe bani buni…
Piscina cu valuri, în pauză
Piscina cu valuri, în pauză

Un bilet costă 33 de euro pentru un adult şi 22 de euro pentru un copil. Poţi opta pentru Twin Tichet ce cuprinde ambele parcuri, Loro Parque şi Siam Park, ai deja detaliile, în ziua dedicată Loro Parque.

Va urma.

Acest serial se întinde pe 10 episoade. Dacă plănuieşti o vacanţă în Tenerife şi vrei să ai toate informaţiile gata de a fi tipărite şi consultate (vezi cuprinsul de la începutul articolului), descarcă Ebook-ul 7 zile în Tenerife. De la -30 m până la + 3718 m. Parola de acces este: tenerife2014lm

[sdm-download id=”58805″ fancy=”0″]

7 zile in Tenerife coperta
Abonează-te şi primeşti parola pentru acest Ebook gratuit!

Dacă vrei să urmăreşti ce scriem pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter. Vei primi noutăţi săptămânal şi vei fi primul care primeşte Ebook-uri gratuite sau care află de evenimente şi concursuri.

* indicates required


 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.