Transportul spre şi prin Barcelona

Transportul spre şi prin Barcelona

Transportul spre Barcelona

Dacă nu eşti cumva într-un circuit cu maşina prin Spania, la Barcelona se poate ajunge cel mai uşor pe calea aerului şi, cu puţină atenţie şi planificare, la un cost foarte bun. Se poate urmări o promoţie la companiile de linie (noi am zburat cu Taromul, la un preţ de 90 de euro de persoană) sau poţi alege o companie low cost. Îţi recomand să nu mergi vara, când e foarte cald şi, cel mai probabil, foarte aglomerat. Primăvara şi toamna sunt perioade minunate, mai ales pentru că acolo clima este mult mai blândă ca în România şi ai mari şanse să te bucuri de zile frumoase, cu soare.

Transportul de la aeroport (El Prat) în oraş

Aerobus (A1 sau A2) – autobuze care fac legătura între Plaça de Catalunya şi aeroport. Călătoria durează în jur de 35 minute şi costă 5,9 € dus sau 10,20 € dus-întors (bilet valabil 15 zile). Mai multe detalii despre orar găseşti pe www.aerobusbcn.com.

Autobuzul 46 care pleacă spre Placa Espanya. Preţul unui bilet este de 2 €.

Trenul (RENFE) te duce de la aeroport (staţia de plecare se găseşte în cadrul terminalului T2 între T2A şi T2B) la staţia Sants de unde poţi intra în sistemul de metrou, fie începând cu staţia Sants Estacio, fie cu Passeig de Gràcia. Călătoria durează în jur de 25 minute şi costă 4,1 € .

Dacă ajungi la terminalul T1 poţi lua autobuzul PR1 care te lasă la staţia de tren El Prat în aproximativ 12 minute. De aici ai trenuri la fiecare 15 minute către centrul oraşului.

Detalii complete poţi vedea aici pentru autobuze şi aici pentru trenuri.

Transportul prin oraş

Barcelona are de toate, de la metrou la autobuze şi taxiuri ecologice. Există şi autobuze turistice, o variantă bună pentru a înţelege cum sunt poziţionate atracţiile principale ale oraşului şi pentru a scuti timp. Costul este însă destul de mare, 26 de euro pentru o zi sau 34 pentru două zile. Mai poţi opta pentru Barcelona card, cu ajutorul căruia vei avea transport gratuit, inclusiv de la aeroport în oraş (cu trenul), o plimbare cu golondrina pe mare, plus intrări gratuite sau reduse la diverse muzee. Preţul variază între 34 de euro pentru două zile până la 58 de euro pentru cinci zile. Comandă-l online, pentru a beneficia de discount, dar fă-ţi un calcul atent înainte, în funcţie de interesele pe care le ai şi ce vrei să vezi în Barcelona. Majoritatea monumentelor au doar discount, aşa că verifică lista înainte, aici.

Dacă foloseşti transportul în comun, poţi cumpăra un abonament cu 10 călătorii, valabil pe toate mijloacele. Preţurile variază în funcţie de numărul de călătorii şi zonele în care te mişti, aşa că studiază mai bine aici şi aici.

Şi nu uita că poţi să îţi închiriezi bicicletă sau bicicletă electrică, maşinuţe electrice sau scutere, există foarte multe variante şi opţiuni ecologice care te vor ajuta să descoperi oraşul uşor, amuzant şi, totodată, responsabil. Barcelona este un oraş neaşteptat de verde şi foarte hotărât să implementeze strategii pentru sustenabilitate, află mai multe din articolul Barcelona cea verde.

DSC07325

Mai multe detalii poţi găsi şi aici.

Drum bun!

Mult mai multe detalii despre cum îţi poţi petrece timpul în Barcelona găseşti în Secretele Barcelonei, un Ebook care cuprinde impresiile noastre integrale, plus multe sfaturi, ponturi şi idei. Dă click pe imaginea de mai jos, pentru mai multe detalii.

Coperta

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.