7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (8)

7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (8)

CUPRINS

Când şi cum ajungi în Tenerife

Unde stai: nord sau sud?

Cum te deplasezi / transport 

De la -30 m până la +3718 m sau ce poţi să faci în Tenerife 7 zile

  1. Puerto de la Cruz
  2. O zi la Loro Parque
  3. Un tur de o zi şi puţină istorie
  4. O zi la vulcan: Teide
  5. O zi în insula La Gomera – detalii mai jos
  6. O zi la Siam Park
  7. Scufundare cu submarinul

Ziua 3 – O zi în insula La Gomera

Despre insula Gomera, aflată la o distanţă de Tenerife de doar 60 de minute pe apă sau 30 de minute prin aer, nu ştiu să-ţi spun foarte multe, dar mi-a plăcut pentru o serie de motive: e mai puţin bătută de turişti, e mai sălbatică, e mai orientată către ecoturism, nepermiţându-se construirea de hoteluri enorme. În plus, m-a impresionat povestea unei tradiţii din insula La Gomera, anume aceea a comunicării prin fluierat, tehnică folosită cândva de locuitori pentru a-şi transmite informaţii la mare distanţă. O altă variantă şi legendă ţi-am împărtăşit-o într-un capitol anterior, când am povestit despre originea populaţiei guanches din Insulele Canare. Oricare ar fi originea, Silbo Gomero sau Whistling language face parte din cultura insulei, fiind astăzi inclus în Unesco Cultural Heritage. Dar nu asta m-a impresionat cel mai tare ci faptul că autorităţile locale au decis să păstreze acest obicei, introducând în şcoli lecţii de fluierat, lecţii ţinute de bătrânii insulei, ultimii păstrători şi cunoscători ai tehnicii. Un exemplu demn de urmat şi o insulă pe care am suferit îngrozitor că am văzut-o doar de la geamul autocarului. Peisajele spectaculoase care mi s-au derulat pe sub ochi, urmând drumurile virajate, m-au făcut să-mi promit că data viitoare când voi mai ajunge în Insulele Canare voi petrece cel puţin 2-3 zile în La Gomera.

Pe drumuri virajate, in La Gomera
Pe drumuri virajate, in La Gomera
In departare: Teide, vulcanul de pe Tenerife
In departare: Teide, vulcanul de pe Tenerife

Pentru a ajunge acolo poţi folosi vasele confortabile de pasageri Fred Olsen sau Naviera Armas. Amândouă au plecări zilnice din portul Los Cristianos din Tenerife. Ambele companii au birouri în staţia principală de autobuz din Santa Cruz, la 15 minute de aeroportul Tenerife Nord. Amândouă oferă transport gratuit cu autobuzul, până în port. Poţi ajunge şi cu avionul, La Gomera are aeroport, dar părerea mea e că e păcat, mi-a plăcut enorm răsăritul soarelui pe apă şi felul în care a apărut Gomera, scăldată de lumina caldă a dimineţii.

Rasarit pe ocean
Rasarit pe ocean
Sosirea in port, la Gomera
Sosirea in port, la Gomera

Mai multe detalii despre insulă aici

Un film foarte grăitor despre  limbajul fluierat:

Va urma.

Acest serial se întinde pe 10 episoade. Dacă plănuieşti o vacanţă în Tenerife şi vrei să ai toate informaţiile gata de a fi tipărite şi consultate (vezi cuprinsul de la începutul articolului), descarcă Ebook-ul 7 zile în Tenerife. De la -30 m până la + 3718 m. Parola de acces este: tenerife2014lm

[sdm-download id=”58805″ fancy=”0″]

7 zile in Tenerife coperta
Abonează-te şi primeşti parola pentru acest Ebook gratuit!

Dacă vrei să urmăreşti ce scriem pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter. Vei primi noutăţi săptămânal şi vei fi primul care primeşte Ebook-uri gratuite sau care află de evenimente şi concursuri.

* indicates required


 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.