La mulți ani, NG Traveler!

Ieri am participat la aniversarea a 10 ani de National Geographic Traveler, singura revistă pe care o citesc frecvent și în care, printr-un privilegiu al sorții, am avut câteva ocazii bune să mă citesc. În 2012, când mi-am văzut prima dată numele în cuprinsul NG Traveler, am spus că acesta este un vis împlinit. Se pare că am continuat să visez pentru că nu m-am oprit la o singură apariție, ci am continuat cu mai multe articole. Am scris despre aventura noastră în Torres del Paine, despre Oman pentru toată familia, despre dragoste și sălbăticie pe Wild Atlantic Way, în Irlanda, dar și despre turismul ecvestru din România.

Se pare că acesta din urmă a câștigat inima lui Cătălin Gruia, redactor șef și veteran în echipa National Geographic, un om pe care îl respect și îl admir din toată inima. Nu doar pentru că este cine este și își merită cu prisosință locul, ci pentru profesionalismul, sinceritatea și corectitudinea cu care tratează colaboratorii. Cu mâna pe inimă spun că n-am întâlnit pe nimeni ca el până acum. Așa că m-am emoționat teribil atunci când m-a invitat pe scenă, să mă premieze pentru articolul Călare în cea mai frumoasă țară din lume: România. Așa tare m-am pierdut, că nici măcar n-am știut cum să răspund la o întrebare simplă.

Încerc să repar bâlba acum. Cătălin m-a întrebat, pornind de la articolul premiat, ce centru ecvestru din România aș recomanda cuiva care vrea să învețe să călărească. Pe moment n-am știut ce să aleg, dar dacă aș fi nevoită să numesc doar unul, cred că ar fi Potcoava. E aproape de București, caii lor sunt minunați, iar oamenii sunt suficient de responsabili ca să nu-mi fie teamă să pun cuvântul meu în favoarea lor.

Mulțumesc, Cătălin! Mulțumesc, National Geographic Traveler, pentru onoarea de a face parte din paginile tale, în acești frumoși 10 ani. Îmi doresc să văd această revistă cât mai des la chioșcuri, poate chiar de 12 ori pe an. Îmi doresc ca tot mai mulți călători să plătească prețul modic pentru a citi texte de calitate și a admira fotografii excepționale. Și sper să ne regăsim pe acolo, în viitor.

La mulți ani, NG Traveler!

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.