Planuri cât să umple o Lume Foarte Mare

Au mai rămas exact 5 zile din viața mea de student. Sunt obosită, bucuroasă, anxioasă când mă gândesc la examenul de luni și la prezentarea de marți (a lucrării de diplomă), ușurată că după aceea scap și sunt din nou pe picioarele mele, entuziastă pentru ceea ce va urma, speriată în fața necunoscutului, curioasă în fața unui viitor greu de prevăzut. Sunt toate acestea la un loc și cu siguranță mai mult de atât.


Au trecut trei ani și suna puțin „clișeistic” dacă spun, iar, că nu-mi vine să cred. Ei bine, îmi asum asta, nu-mi vine să cred. Măcar nu voi spune că au fost „cei mai buni ani din viața mea”. Au fost de departe unii dintre cei mai interesanți și incitanți, asta e sigur. A fost o provocare să-i duc până la capăt, în ciuda frustrărilor pe care le poate provoca sistemul de învățământ românesc, chiar și la nivelul unei facultăți vocaționale, un loc în care ai spera să găsești o altfel de abordare. Aș putea scrie mult pe tema asta, dar sunt prea încântată acum ca să-mi consum energia pe o pistă negativă.
Sunt încântată de lucrarea mea de licență, sunt încântată de mica și scurta expoziție care va avea loc de mâine, sunt bucuroasă că am o idee pe care să o duc mai departe pe termen nelimitat și care se va îmbina într-un mod foarte fericit cu LumeaMare. Mi-am dat seama că nu am scris deloc pe aici despre proiectul meu nou, copacisipaduri.ro, dar poți afla imediat despre ce e vorba, dacă dai un click pe link. Cât despre lucrarea mea de licență, are legătură cu copacii, dar are legătură și cu mine. „Copacii Oglindă” este o carte obiect și e o poveste ilustrată pentru adulți, despre devenire și despre modul în care natura poate inspira și ajuta un artist în căutările sau frământările lui.
Mi-ar plăcea foarte mult să vii să o vezi, la facultate. Expoziția grupei mele, despre care am mai povestit aici, va fi deschisă publicului de joi până duminică (23-26 iunie 2022), la sediul UNArte din Str. G-ral Constantin Budisteanu 19. Vom avea și un vernisaj vineri, de la ora 16:00. Sper să ne vedem acolo și sper ca de acum încolo să ne întâlnim mult mai des, atât în online și pe canalele sociale, cât și în lumea mare și reală.

Ne vedem la expoziție? Găsești mai multe detalii aici. Nu uita să mă suni sau să îmi dai un mesaj dacă vrei să te asiguri că sunt pe acolo atunci când ajungi.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.