Capri, insula fermecată (1)

DRUMUL SPRE INSULĂ

Insulele sunt ca oazele în deşert; corăbii obosite, oameni care nu gustă viaţa în marile aglomeraţii urbane, iubitori de mare şi stânci, găsesc în insule un univers special. Capri face parte dintre insulele celebre chiar din antichitate alături de Ischia, Creta, Corfu, Malta etc. şi a fost îndrăgită de romani  chiar de acum 2000 de ani - împăraţii Augustus şi Tiberiu şi-au legat numele de acest loc minunat.

Se ajunge la Capri prin mai multe puncte de pe coastă; pentru că am vrut să vedem Pompei am trecut prin Neapole. S-a întâmplat să fie 1 mai, nu cea mai fericită zi pentru noi, deoarece golful era ticsit de ambarcaţiuni şi un furnicar de lume umplea trotuarele, pe faleză, iar într-o maşină înaltă, blindată, carabinierii supravegheau împrejurimile cu arme în poziţii de tragere ceea ce sugera că oricând ar putea fi nevoiţi să acţ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.