Muzeele Vaticanului: prea mult, prea frumos!

În a patra zi ajungem şi la Muzeele Vaticanului. Trecem uşor de intrare, unde nu ne aşteaptă nicio coadă, după care ne încălzim mai întâi cu o expoziţie temporară de corăbioare de prin toată lumea, The way of sea, miniaturi fermecătoare ce împodobesc scara nouă elicoidală. Luăm şi o carte a muzeului pe post de ghid, ca să mai citim una alta pe parcurs. Am auzit că e de „rău”, că e copleşitor şi că sunt foarte multe de văzut aşa că trebuie să spun că nu prea ştiu de unde să încep. Am de ales între traseul scurt şi traseul complet dar eu aş vrea să le văd pe toate deşi ştiu că nu voi reuşi. Inspiră Roxana, expiră, inspiră, expiră!

Până una alta ieşim puţin în curtea interioară, Cortile della Pigna, numită aşa după conul uriaş de bronz de prin secolul 1-2, ce a fost cândva fântână. Mă uit în partea opusă, la globul ciudat, o sferă în sferă, un fel de mec...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.