Bamberg şi surâsul Kunigundei

În ciuda istoriei zbuciumate a continentului nostru fiecare ţară europeană vestică este uimitoare (pentru europenii din est) nu numai prin civilizaţia, bogăţia şi specificul ei ci mai ales prin modul în care trecutul şi prezentul reprezentate prin arhitectură, infrastructură şi artă par a trăi împreună în bună înţelegere, completându-se în mod fericit. Continuitatea în a păstra şi a reconstitui ceea ce războaiele, cutremurele, incendiile şi intemperiile au distrus, preocuparea permanentă de a-şi face viaţa mai bună muncind şi construind mereu, a menţinut o stare de bogăţie şi echilibru.

Unii estici au trecut prin taifunul spulberării proprietăţii, demolărilor excesive urmate de construirea pe nerăsuflate a megacartierelor de cuburi, în majoritate prost gândite şi prost executate, au asistat la suprimarea sau expatrierea elitelor şi egalizarea practicată în toate domeniile, urmată firesc de depersonalizare. Iar când au...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.