Brugge, un tablou medieval

Când am fost în Brugge nu am reuşit să găsesc un album potrivit, pe gustul meu. Ceea ce caut eu în locurile care îmi intra în suflet sunt cărţi cu imagini plastice ale locului, picturi, acuarele, grafică sau fotografie artistică. Am primit totuşi aşa ceva mai târziu, cadou de la părinţii mei călători, moment în care am realizat că vechile picturi înfăţişând oraşul, aşa cum era el pe la 1800 – 1900, îmi evocă la fel de bine prezentul şi că imaginea care mi-a rămas în cap nu diferă mult de reprezentările artistice vechi.

Tocmai prin această atmosferă romantică a reuşit Brugge să devină un magnet pentru turişti. Dar eu nu îmi amintesc să fi fost asediată de trupele de străini, cred că impresiile şi emoţiile plăcute au făcut scut în faţa eventualului pericol.

Au trecut vreo 3 ani de atunci. Amintirile şi detaliile după amiezii şi...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.