Drumul romantic Langhe Roero

Slow Italy – Strada Romantica delle Langhe e del Roero

Că Langhe e o zonă romantică prin definiţie nu aveam niciun dubiu. Ştiam asta înainte de a ajunge aici, privind fotografiile cu dealuri blânde, înţesate cu viţe de vii şi străjuite de castele sau turnuri medievale. Mi s-a confirmat romantismul de cum am ajuns, e imposibil să fii aici şi să nu te cuprindă o stare de dor sau amor. Chiar şi cei mai duri dintre oameni ar ceda, dacă nu în faţa peisajului, măcar în faţa minunatelor vinuri, de la Dolcetto şi Barbera până la Barbaresco şi Barolo.

De la oficiul de turism din Alba am plecat cu mai multe idei şi pliante, printre care un ghid detaliat al traseului romantic Langhe Roero. Drumuri înguste, perfecte pentru o plimbare moto (zic eu, mormăind de ciudă la volanul maşinii), vii, păduri, localităţi mi...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.