Drumul romantic Langhe Roero

Drumul romantic Langhe Roero

Slow Italy – Strada Romantica delle Langhe e del Roero

Că Langhe e o zonă romantică prin definiţie nu aveam niciun dubiu. Ştiam asta înainte de a ajunge aici, privind fotografiile cu dealuri blânde, înţesate cu viţe de vii şi străjuite de castele sau turnuri medievale. Mi s-a confirmat romantismul de cum am ajuns, e imposibil să fii aici şi să nu te cuprindă o stare de dor sau amor. Chiar şi cei mai duri dintre oameni ar ceda, dacă nu în faţa peisajului, măcar în faţa minunatelor vinuri, de la Dolcetto şi Barbera până la Barbaresco şi Barolo.

De la oficiul de turism din Alba am plecat cu mai multe idei şi pliante, printre care un ghid detaliat al traseului romantic Langhe Roero. Drumuri înguste, perfecte pentru o plimbare moto (zic eu, mormăind de ciudă la volanul maşinii), vii, păduri, localităţi mici, case din piatră, flori, dulciuri şi delicatese, specialităţi din trufe, alune de pădure, brânzeturi, salamuri, o viaţă care nu se grăbeşte să se consume, dialoguri vesele, puţină lume pe stradă, puţine restaurante deschise în afara orelor consacrate (prânz şi seara).

Traseul cuprinde localităţile: Vezza d’Alba, Magliano Alfieri, Neive, Treiso, Trezzo Tinella, Benevello, Sinio, Cissone, Murazzano, Mombarcao, Camerana. Nu am reuşit să ajungem sau să oprim în toate, dar îţi ilustrez mai jos un traseu minunat pentru o zi romantică sau mai multe, cu atât mai bine dacă sunt mai multe.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.