De vorbă cu Ahmed din Oman (2) – vă respectăm aşa cum sunteţi

Stăm la o masă la umbră, vântul adie uşurel şi ne bucurăm de priveliştea asupra apelor verzi ce trec prin Wadi Bani Khalid – unul dintre minunatele canioane din Oman.

- Ahmed, am înţeles că Oman s-a schimbat mult în ultimii 5 ani. Dar cum te simţi tu faţă de toată schimbarea asta, ce părere ai?

- Da, aşa este, dar s-au schimbat şi oamenii, nu întotdeauna în bine. Dacă înainte ne ajutam între noi necondiţionat, acum oamenii s-au obişnuit să ceară bani pentru orice. Ai nevoie de un ajutor oricât de mic, trebuie să te aştepţi şi să te pregăteşti să plăteşti. Nu e bine.

Înţeleg şi ştiu ce spune. Epoca confuză a banului care sufocă valorile umane, cred că noi europenii ne-am obişnuit cu ea, găsim că e normal, uneori mai şi încurajăm forme bizare de plată cum ar fi mita şi sfânta şpagă.

Dar n-am venit aici ca să filosofăm asupra valorilor pierdute, aşa că îmi vine un subiect mai interesant în ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.