Castelul Reichsburg de pe Valea Moselei

Valea Moselei (3) – Muzee şi castele

Muzee şi castele La Trier găsim Muzeul Național al Arheologiei Renaniei, Muzeul jucăriilor și păpușilor, la Zell Muzeul Trabucului,  înTraben-Trarbach Muzeul Moselei Millocii. La Koblenz este de asemenea Muzeul Moselei Mijlocii (artă) și muzeele din fortăreața Ehreberstein. Konz este cunoscut pentru Muzeul vinului (terroir), în aer liber iar la Saarburg se poate vedea Muzeul Morii lui Hackenberg. Castele Ca și pe Rin, unele castele au primit alte întrebuințări: Klusserath din Zell a fost transformat în hotel, „Vechiul castel” din Koblenz este acum biblioteca orașului. Cetatea Thurant din Alken, distrusă de francezi și reconstruită în 1916 se vizitează și prezintă o colecție de mobile, obiecte de artă artizanală și armuri.

Burg Elz

Aproape de Muden*, în valea Elbach-ului se află un ansamblu arhitectonic ce nu a suferit niciodată distrugeri. Construit pe o stâncă la baza căreia cur...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.